Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 12. februarja 2024.

Pogrešane osebe, živali in stvari

Izpostava Kranj

Ob 22.15 se je na območju Sestranske vasi v občini Gorenja vas-Poljane pričela iskalna akcija pogrešane osebe. Policisti PP Škofja Loka so s pomočjo vodnikov reševalnih psov KZS in ZRPS Gorenjska, gasilcev PGD Škofja Loka in Gorenja vas ter GARS Kranj s čolnom, reševalcev iz vode in potapljačev ter potapljačev Podvodno reševalne postaje Kranj preiskujejo območje.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Kranj

Ob 9.50 sta na cesti Kranj–Brnik, izven naselja Šenčur, občina Cerklje na Gorenjskem, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj pri oskrbi treh poškodovanih oseb.

Izpostava Ljubljana

Na cesti Vače–Spodnji Hotič je voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila ter jo predali v oskrbo reševalcem NMP ZD Litija.

Ob 6.55 je v Košišah, občina Kamnik, osebno vozilo med vzvratno vožnjo zdrsnilo po brežini. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka in s pomočjo traktorja vozilo spustili na cesto pod bregom.

Ob 9.09 sta na Tomšičevi cesti v Kočevju trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Kočevje.

Izpostava Maribor

Ob 17.38 je na Celovški cesti v Bresternici, občina Maribor, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v sadovnjak. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka in odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Murska Sobota

Ob 12.21 je v naselju Vučja Gomila, občina Moravske Toplice, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP so poškodovano osebo prepeljali v SB Murska Sobota.

Izpostava Nova Gorica

Ob 7.32 je na cesti Solkan–Deskle, občina Kanal, osebno vozilo trčilo v obcestni zid. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP Nova Gorica prepeljali v SB Šempeter.

 

Nesreče v železniškem prometu

Izpostava Maribor

Ob 18.24 je v naselju Čadramska vas, občina Poljčane, na železniškem prehodu potniški vlak trčil v tovorno vozilo. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, preprečili iztekanje goriva, očistili po vozišču iztekle motorne tekočine, osvetljevali kraj dogodka in pregledali potnike na vlaku. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

 

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 20.56 je na Knobleharjevi ulici v Ljubljani gorelo suho listje v svetlobnem jašku trgovine. Zaposleni so z gasilnikom pogasili požar že pred prihodom gasilcev GB Ljubljana, ki so nato požarišče dodatno zalili z vodo in preverili kletne prostore z merilnikom plinov.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Koper

Ob 9.07 je na Krožni cesti v Kopru gorelo osebno vozilo. Pred prihodom gasilcev je lastnik sam pogasil požar. Gasilci JZ GB Koper so vozilo pregledali s termovizijsko kamero in ga ohladili z vodo.

Izpostava Kranj

Ob 14.58 je v naselju Davča, občina Železniki, na dvorišču stanovanjskega objekta gorelo osebno vozilo. Požar so pričeli gasiti domači, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD Davča.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 9.46 je na parkirišču v Mušeniku na Črni na Koroškem gorelo kombinirano vozilo. Požar so pogasili gasilci PGD Črna na Koroškem.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Novo mesto

Ob 12.08 so v bližini ulice Na žago v Straži gasilci GRC Novo mesto ponovno posredovali na kraju dogodka, kjer so na gladini reke Krke opazili manjši madež neznane snovi. Razlite tekočine so ponovno razmastili in zamenjali pivnike.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 16.53 so v Polju pri Bistrici, občina Bistrica ob Sotli, gasilci PGD Bistrica ob Sotli zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Izpostava Koper

Ob 14.37 so v Ulici II. prekomorske brigade v Koper gasilci JZ GB Koper s tehničnim posegom vstopili v stanovanje in reševalcem NMP omogočili dostop do preminule osebe.

Izpostava Kranj

Ob 8.45 se je na Ručigajevi cesti v Kranju v stanovanjski hiši otrok zagozdil v igralih. Nepoškodovanega so s tehničnim posegom rešili gasilci GARS Kranj.

Ob 10.25 so na Zoisovi ulici v Kranju gasilci GARS Kranj s tehničnim posegom rešili ujeti osebi iz okvarjenega dvigala, ga odklopili iz obratovanja in obvestili pristojni servis.

Izpostava Ljubljana

Ob 5.18 je v Koprski ulici v Ljubljani iztekala voda v poslovnem objektu. Gasilci GB Ljubljana so zaprli vodovodni ventil ter preprečili nadaljnje iztekanje vode.

Ob 11.48 so na Trgu svetega Jerneja v Kočevju gasilci PGD Kočevje odprli vrata stanovanja in v njem našli preminulo osebo.

Izpostava Nova Gorica

Ob 10.00 sta v Podbrdu, občina Tolmin, gasilca PGD Podbrdo ob prisotnosti policije skozi okno vstopila v stanovanje v večstanovanjski zgradbi, v katerem je bila preminula oseba.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Snežne razmere in nevarnost plazov

Razmere v gorah so dostopne na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/bulletin/mountain/avalanche/