Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade: Skrb za bolnika je vedno na prvem mestu

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes udeležil slovesnosti ob odprtju novih intenzivnih enot v Splošni bolnišnici (SB) Jesenice.

Ob robu dogodka je predsednik vlade poudaril, da so razmere v zdravstvenem sistemu zahtevne, vendar današnje odprtje kaže, da vlada dela na tem, da se te razmere izboljšajo. "Razumemo stisko zaposlenih. Pa vendar, prepričani smo, da je skrb za bolnika vedno na prvem mestu," je poudaril predsednik vlade in pozval Fides, da za čas pogajanj zamrzne stavko z namenom, da se stiske ljudi ne bi povečevale. Dodal je, da zdravstveni sistem temelji na delovanju timov v bolnišnicah, zato se lahko dolgoročna rešitev za zdravstveni sistem najde izključno takrat, ko so v dogovore vključeni tudi negovalno osebje in medicinske sestre. "Pogajanja tečejo in dolgoročna rešitev se lahko najde samo in izključno skozi stebrna pogajanja," je poudaril premier in dodal, da si želi, da se tudi zdravniki in Fides priključijo pogajanjem, saj bomo na ta način hitreje prišli do rešitve.

Pridobitev novih intenzivnih enot je v luči dodatnega izboljšanja oskrbe pacientov pomemben dosežek tako za Gorenjsko regijo kot tudi celotno Slovenijo. Projekt je izpeljan v predvidenem časovnem roku in predvidenem finančnem okviru in je primer dobre prakse skupnega sodelovanja vseh deležnikov projekta - Ministrstva za zdravje kot investitorja, SB Jesenice kot prejemnika in vsemi, ki so na tak ali drugačen način pri gradnji sodelovali.