Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 6. februarja 2024.

Požari v objektih

Izpostava Kranj

Ob 9.41 je v Struževem v Kranju gorelo v kurilnici stanovanjskega objekta. Gasilci GARS Kranj so požar pogasili, ožgana drva iznesli iz kleti, prostor prezračili in opravili meritev koncentracije nevarnih plinov v objektu.

Izpostava Ljubljana

Ob 14.05 je v naselju Novi svet, občina Logatec, v objektu mizarske delavnice tlela izolacija okoli peči. Gasilci PGD Hotedršica in Gorenji Logatec so odstranili izolacijo in opravili pregled s termovizijsko kamero. Lastniku so odsvetovali nadaljnje kurjenje do pregleda in izdaje dovoljenja s strani uradnega serviserja.

Izpostava Maribor

Ob 13.39 je v Štrekljevi ulici v Mariboru v stanovanju zagorela kuhinjska napa. Požar so še pred prihodom gasilcev JZ GB Maribor pogasili stanovalci. Gasilci so prostore pregledali s termovizijsko kamero, jih prezračili in opravili meritev prisotnosti nevarnih plinov.

Izpostava Ptuj

Ob 8.15 je v Puhovi ulici na Ptuju v poslovnih prostorih podjetja za izdelavo Lego kock zagorela elektro omarica. Ogenj se je preko elektro inštalacije razširil na notranje prostore ter na fasado. Gasilci PGD Ptuj, Spuhlja in Grajena so požar pogasili ter prezračili prostore. Ogenj je uničil okoli 300 kvadratnih metrov fasade, 20 kvadratnih metrov talnih oblog ter del električne napeljave, zaradi dima pa je poškodovan tudi inventar v prostorih. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 15.15 se je na Potrčevi cesti na Ptuju v večstanovanjskem objektu v kuhinji na štedilniku smodila pozabljena hrana. Še pred prihodom gasilcev je lastnik posodo odstranil. Gasilci PGD Ptuj so pregledali in prezračili prostore.

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Novo mesto

ob 12.08 je na krožišču pri avtocestnem priključku Kronovo, občina Šmarješke Toplice, gorelo v predelu motorja osebnega vozila. Gasilci GRC Novo mesto so požar pogasili, odklopili akumulator in skupaj z delavcem cestnega podjetja počistili cestišče.

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Celje

Ob 17.49 je v Medlogu, občina Celje, ob reki Savinji gorel kup vej. Požar so pogasili gasilci PGE Celje.

Izpostava Murska Sobota

Ob 22.04 je v bližini naselja Pušča, občina Murska Sobota, gorela trava miskantus. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Murska Sobota, Pušča in Černelavci.

Izpostava Novo mesto

Ob 20.01 je na Mirnopeški cesti v Novem mestu gorela podrast. Požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Celje

Ob 15.13 je na Mariborski cesti v Celju gorel koš za smeti. Gasilci PGE Celje so pogasili goreči koš in pregledali okolico.

Izpostava Maribor

Ob 18.56 je v Majcigerjevi ulici v Mariboru gorel zabojnik za papir. Požar, ki je uničil zabojnik, so pogasili gasilci JZ GB Maribor.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.30 so na območju Cerja, občina Miren-Kostanjevica, pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Severnoprimorske, Notranjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije izvajali detekcijo terena. Pri tem so našli in odstranili 24 kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev skupne mase 123,84 kg, avstro-ogrske, italijanske in francoske izdelave, iz obdobja 1. svetovne vojne.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Brežice

Ob 20.43 so v Druščah, občina Sevnica, gasilci PGD Telče nudili pomoč reševalcem NMP Sevnica pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Izpostava Celje

Ob 12.22 so v kraju Šentjanž, občina Rečica ob Savinji, gasilci PGD Grušovlje in Rečica ob Savinji zavarovali pristanek helikopterja HNMP in nudili pomoč pri prenosu obolele osebe.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.56 so v Kolodvorski ulici v Domžalah gasilci CZR Domžale nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu osebe.

Ob 11.45 so v Rožni dolini v Ljubljani gasilci GB Ljubljana s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, kjer se je nahajala onemogla oseba in jo predali v oskrbo reševalcem NMP.

Ob 17.03 se je na Stari Vrhniki v prisotnosti staršev zaklenilo osebno vozilo, v katerem je ostal otrok. Gasilci PGD Vrhnika so s tehničnim posegom odprli vrata vozila.

Izpostava Nova Gorica

Ob 4.45 je v Arčonih v naselju Renče, občina Renče-Vogrsko, zaradi tehnične okvare na ogrevalnem sistemu voda zamakala prostore stanovanjskega objekta. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica in PGD Renče-Vogrsko so zaprli vodovodni ventil in izčrpali izteklo vodo.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 15.02 so v Pristavi v Črni na Koroškem gasilci PGD Črna na Koroškem ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri se je nahajala obolela oseba.

Izpostava Trbovlje

Ob 11.51 so v Gaberskem, občina Trbovlje, gasilci PGD Trbovlje-mesto nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe in zavarovali kraj pristanka helikopterja SV.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Snežne razmere in nevarnost plazov

Razmere v gorah so dostopne na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/bulletin/mountain/avalanche/