Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 5. Februarja 2024.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

Izpostava Kranj

Ob 14.31 se je pod Šmarjetno goro, občina Kranj, poškodovala pohodnica. Reševalci NMP Kranj so jo oskrbeli na kraju dogodka, gasilci GARS Kranj pa so nudili pomoč pri prenosu do reševalnega vozila. Reševalci so poškodovanko prepeljali v ZD Kranj.

 

Delovne in rudniške nesreče

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 13.41 se je na Tolstem Vrhu, občina Ravnah na Koroškem, pri delu v gozdu poškodoval občan. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Ravne na Koroškem so nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri oskrbi poškodovanca in prenosu do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali v SB Slovenj Gradec.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Brežice

Ob 16.37 sta v naselju Boršt, občina Brežice, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa in reševalcem pri prenosu poškodovanih oseb, odklopili akumulatorja ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Brežice so dve poškodovani osebi oskrbeli in ju prepeljali v SB Brežice.

 

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 18.03 so v Spodnjem Brezovem, občina Ivančna Gorica, gasilci PGD Višnja Gora pogasili goreče saje v dimniški tuljavi stanovanjske hiše, očistili tuljavo in pregledali okolico dimnika. Svetovali so obisk dimnikarske službe.

Izpostava Maribor

Ob 13.29 je v naselju Polička vas, občina Pesnica, gorelo gospodarsko poslopje in ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGD Jarenina, Pernica in Jakobski dol so pogasili požar, ki je uničil gospodarsko poslopje velikosti 5 x 8 metrov in poškodoval del ostrešja stanovanjske hiše. Gmotna škoda še ni ocenjena.

Izpostava Murska Sobota

Ob 7.07 se je v Mlinski ulici v naselju Turnišče kadilo iz stanovanjske hiše. Gasilci PGD Turnišče so odstavili posodo s prežgano hrano s štedilnika in prezračili prostore.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Nova Gorica

Ob 11.54 je na cesti Ajdovščina–Vipava, občina Ajdovščina, gorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci GRC Ajdovščina in PGD Ajdovščina.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Ljubljana

Ob 12.26 je na Kolodvorski cesti v Kočevju gorela suha trava. Požar velikosti okoli 300 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Kočevje.

Izpostava Maribor

Ob 16.28 je v Jurovskem dolu v občini Šentilj gorela suha trava. Požar velikosti okoli dva hektarja so pogasili gasilci PGD Sveti Jurij in Paloma–Sladki vrh.

Izpostava Postojna

Ob 16.22 je pod Starim gradom pri naselju Podgrad, občina Ilirska Bistrica, gorela suha trava in grmičevje. Požar na površini okoli enega hektarja so pogasili gasilci PGD Podgrad.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Nova Gorica

Ob 17.26 je v kraju Podraga v občini Vipava gorela vsebina komunalnega zabojnika za mešane odpadke. Požar so pogasili gasilci PGD Podnanos.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Celje

Ob 18.25 je na Partizanski cesti v Velenju pri transportu odpadno olje iztekalo po cestišču. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali izteklo olje v dolžini okoli 15 metrov.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Kranj

Ob 8.32 so v Ratečah v občini Kranjska gora gasilci PGD Rateče–Planica in Kranjska gora s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in reševalcem NMP Jesenice omogočili dostop do preminule osebe.

Ob 16.01 so na Cesti Cirila Tavčarja na Jesenicah gasilci GARS Jesenice iz okvarjenega dvigala rešili tri osebe.

Izpostava Ljubljana

Ob 14.02 je v Zgornji Jablanici, občina Šmartno pri Litiji, starejša oseba padla v potok. Gasilci PGD Šmartno pri Litiji in Litija so skupaj z reševalcem NMP Litija iznesli osebo iz potoka. Reševalci so jo oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Izpostava Maribor

Ob 8.43 je v naselju Sladki Vrh, občina Šentilj, v prostorih ambulante zdravstvenega doma iztekala voda. Gasilci PGD Paloma so ugotovili, da je do izlitja vode prišlo zaradi poškodbe grelnika vode. Zaprli so ventil in posesali izteklo vodo.

Izpostava Ptuj

Ob 10.32 so v naselju Lasigovci, občina Dornava, gasilci PGD Ptuj ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in reševalcem NMP Ptuj omogočili dostop do onemogle osebe.

Meteorološko stanje in napoved

Meteorološko stanje in napoved je dostopno na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na Linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/warning/