Skoči do osrednje vsebine

Ministrica za zdravje z direktorji zdravstvenih domov o poteku dela v času stavke

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel se je danes sestala z vodstvi zdravstvenih domov. Namen sestanka je bil seznanitev s potekom dela v zdravstvenih ustanovah v času stavke.
Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel se na srečanju z direktorji zdravstvenih domov spoznava in pogovarja z udeleženci.

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel na srečanju z direktorji zdravstvenih domov | Avtor: MZ

Predstavniki zdravstvenih domov so ministrici poročali o organizaciji dela v času stavke in o tem, katere zdravstvene storitve so zagotovljene vsem pacientkam in pacientom. Direktorji so povedali, da dejavnosti zaenkrat še potekajo normalno, jih pa skrbijo umiki soglasij, saj morajo zagotavljati neprekinjeno zdravstveno varstvo. »Stanje je od ustanove do ustanove drugačno, nekje je umikov soglasij veliko, drugje jih tako rekoč ni,« je povedala ministrica in dodala, da bodo po večini ustanov umiki soglasij začeli veljati čez 30 dni.

Direktorji so izpostavili tudi nekatere druge tematike, tako da bodo na rednih sestankih z Ministrstvom za zdravje (MZ) iskali skupne rešitve. Še enkrat je poudarila, da kar se tiče izdaje bolniških listov MZ deli mnenje z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije, in sicer da je le-te bolnikom treba izdajati. »Nekje 80 odstotkov bolniških listov na primarnem nivoju se redno izdaja,« je povedala ministrica.