Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob: "Vi ste čudež. Vi dajete upanje."

Predsednik vlade dr. Robert Golob je danes na Brdu pri Kranju sprejel predstavnike organizacij in struktur, ki so sodelovale pri pomoči prizadetim v poplavah avgusta lani.

Sprejema so se udeležili predstavniki Slovenske vojske, Policije, Civilne zaščite, reševalci, člani nevladnih organizacij, centrov za socialno delo, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Državne tehnične pisarne, Gorske reševalne službe, jamarji, potapljači, gasilci, župani in drugi.

"V nedeljo po poplavah sem začel verjeti, da lahko naredimo čudeže, da pridemo iz tega kot narod močnejši. Vi ste čudež. Vi dajete upanje. Hvala vam," je dejal premier dr. Golob in dodal, da zaradi njihove požrtvovalnosti danes marsikdo bolj mirno spi. "Verjamem, da bomo lahko mirno spali tudi v prihodnje," je poudaril predsednik vlade.

Avgustovske poplave so pokazale solidarnost med ljudmi, dobro pripravljenost in hitro odzivnost ob naravnih nesrečah vseh organizacij in struktur. Predsednik vlade je ob tem povedal, da je vlada zagotovila zakonske podlage za povračilo intervencijskih stroškov ter za sanacijo in obnovo po poplavah in plazovih. "Upam, da bo takšnih posredovanj čim manj in da bodo sanacijski ukrepi pripomogli k temu, da v prihodnje preprečimo najhujše. Tega žal ne moremo narediti čez noč," je zaključil predsednik vlade.