Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade dr. Robert Golob sprejel predsednika Judovskega kulturnega centra Roberta Waltla

Ob Mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta se je predsednik vlade dr. Robert Golob srečal s predsednikom Judovskega kulturnega centra Robertom Waltlom. Srečanje je potekalo v znak spoštovanja do vseh žrtev holokavsta ter kot izraz predanosti ohranjanju spomina na to temno obdobje zgodovine.
Predsednik vlade dr. Robert Golob sprejel predsednika Judovskega kulturnega centra Roberta Waltla

Predsednik vlade dr. Robert Golob sprejel predsednika Judovskega kulturnega centra Roberta Waltla | Avtor: Žan Kolman/KPV

V nacističnih taboriščih zaprti Slovenci so delili tragične usode Judov in drugih skupnosti v Evropi. Sogovornika sta se strinjala, da naj bo njihovo trpljenje, ki je globoko zakoreninjeno v našem kolektivnem spominu, opomin sedanjim generacijam, da se bodo v teh zahtevnih časih sposobne upreti skušnjavam nestrpnosti.

Izpostavila sta, da se v imenu tega trpljenja skupaj zavzemamo za prekinitev spopadov v Gazi in začetek mirovnih pogajanj, ki bodo vodila v rešitev dveh držav, Izraela in Palestine, ki živita v miru in stabilnosti.

V Sloveniji moramo pokazati, da smo kot zreli posamezniki in državljani sposobni spoštljivega, strpnega in dostojanstvenega dialoga, ne glede na naše politične, verske, etnične in druge razlike, ki so naše bogastvo. S tem dajemo svoj prispevek k mirnemu sožitju in kažemo spoštovanje do trpljenja, skozi katerega so šle prejšnje generacije v času fašizma in nacizma.