Skoči do osrednje vsebine

Objavljen register zunanjih izvajalcev, pooblaščenih za notranje revidiranje uporabnikov proračuna

Urad za nadzor proračuna je na podlagi 100. b člena Zakona o javnih financah vzpostavil in objavil Register zunanjih izvajalcev, pooblaščenih za notranje revidiranje neposrednih in posrednih uporabnikov.

Neposredne in posredne uporabnike obveščamo, da je Urad za nadzor proračuna, v skladu z 100. b členom Zakona o javnih financah, prehodno določbo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnih financah (v nadaljevanju: ZJF-I ) ter Pravilnikom o vlogi za vpis in obvestilu o spremembi podatkov v registru zunanjih izvajalcev notranjega revidiranja, pooblaščenih za notranje revidiranje neposrednih in posrednih proračunskih uporabnikov, s 24. januarjem 2024 vzpostavil ter na svoji spletni strani objavil Register zunanjih izvajalcev, pooblaščenih za notranje revidiranje neposrednih in posrednih uporabnikov - Zbirke | OPSI - Odprti podatki Slovenije (gov.si) (register zunanjih izvajalcev). 

S 24. januarjem 2024 je prenehal veljati register izvajalcev notranjega revidiranja za izvajanje storitev notranjega revidiranja uporabnikov državnega in občinskih proračunov, ki ga je Urad za nadzor proračuna po vzoru evidence objavljal na svoji spletni strani do vzpostavitve in objave registra po 100. b členu Zakona o javnih financah. 

Predstojnike proračunskih uporabnikov obveščamo, da je od vzpostavitve novega registra zunanjih izvajalcev naprej dovoljeno sklepati pogodbe za najem storitev notranjega revidiranja le s tistimi zunanjimi izvajalci, ki so vpisani v register zunanjih izvajalcev v skladu z določili 100. b člena Zakona o javnih financah.