Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Minister za javno upravo Rudi Medved je skupaj z državno sekretarko Mojco Ramšak Pešec in generalnim direktorjem Direktorata za javni sektor Petrom Pogačarjem podelil priznanja uporabnikom modela kakovosti CAF v letu 2019.

 • V želji, da bi državni proračun približali državljanom in jim omogočili, da pobliže spoznajo, kaj vse iz državnega proračuna financiramo ter koliko denarja država vsako leto nameni za posamezna področja, smo na Ministrstvu za finance v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo razvili interaktivni grafični prikaz ključnih podatkov državnega proračuna, do katerega lahko odslej dostopa širša javnost. Prepričani smo, da je to pomemben korak k večji preglednosti porabe proračunskih sredstev.

Aktualno

 • Pojasnilo glede bolnišnic, ki morajo vračati sanacijska sredstva

  Na Ministrstvu za finance se zavedamo težke situacije, v kateri so se po inšpekcijskem nadzoru in izdani odločbi o vračilu prejetih sanacijskih sredstev znašle štiri bolnišnice (SB Celje, BGP Kranj, SB Slovenj Gradec in SB Trbovlje). Za sistemsko reševanje težav bolnišnic je pristojno resorno Ministrstvo za zdravje, na Ministrstvu za finance pa lahko za reševanje nujnih likvidnostnih težav v okviru zakonskih možnosti in naših pristojnosti kot rešitev omenjenim bolnicam ponudimo najem ugodnega likvidnostnega posojila v okviru sistema enotnega zakladniškega računa države (sistem, ki ga vodi državna zakladnica).

 • Sodelovanje Urada RS za nadzor proračuna na 22. letni konferenci notranjih revizorjev

  V Laškem je 28. in 29. novembra 2019 potekala redna, tokrat že 22. letna konferenca notranjih revizorjev v organizaciji Slovenskega inštituta za revizijo, z raznolikim in zanimivim programom strokovnih predavanj.

 • Poročilo o stanju notranjega nadzora javnih financ v Republiki Sloveniji za leto 2018

  Vlada Republike Slovenije se je na 87. dopisni seji dne 7. 11. 2019 seznanila s Poročilom o stanju notranjega nadzora javnih financ v Republiki Sloveniji za leto 2018.

Prosta delovna mesta

Trenutno ni razpisanih prostih delovnih mest. Celoten seznam je na voljo v zbirki delovna mesta.
Iskalnik