Skoči do osrednje vsebine

Minister Arčon na Srečanju gospodarstvenikov Primorske

V Lipici je danes potekalo 27. srečanje gospodarstvenikov Primorske. Na njem je v pogovoru sodeloval tudi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon, ki je predstavil pomen čezmejnega sodelovanja na področju gospodarstva.
Minister Matej Arčon na odru sedi med pogovorom. V ozadju projekcija, spredaj sedijo udeleženci.

Minister Matej Arčon. | Avtor: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

V pogovoru je poudaril, da so Slovenci v zamejstvu in po svetu lahko pomemben del čezmejnega sodelovanja, ki posledično spodbuja gospodarsko rast podjetij iz Slovenije. Obmejna območja in povezave s slovenskimi gospodarstveniki v zamejstvu in po svetu so pomembna konkurenčna prednost. Vprašanje pa je, ali se tega potenciala dovolj zavedamo. Ključna naloga Urada je, da to zavest okrepi, pa tudi da pomaga pri navezovanju stikov, je dodal minister.

Rdeča nit tokratnega srečanja je bilo vprašanje: Koliko je slovensko poslovno okolje še konkurenčno in atraktivno v primerjavi s sosedami za vlaganje in opravljanje gospodarske dejavnosti. Srečanje gospodarstvenikov Primorske je uveljavljena blagovna znamka in najpomembnejše gospodarsko srečanje v regiji. V pogovoru sta sodelovala tudi državna sekretarja Matevž Frangež in Andrej Rajh.