Skoči do osrednje vsebine

Slovenija na največjem turističnem sejmu v nordijskih državah

V obdobju od 18. do 21. januarja 2024 je Veleposlaništvo Republike Slovenije v sodelovanju z Društvom finsko-slovenskega prijateljstva in častno konzulko Andrejo Valtanen sodelovalo na turističnem sejmu Matka Nordic Travel Fair v Helsinkih na Finskem.

Na sejmu Matka, ki je največji turistični sejem v nordijskih državah, smo oblikovali prijeten paviljon, ki je pritegnil številne obiskovalce, turistične agencije, novinarje in blogerje. Slovenija se je predstavila kot destinacija aktivnih počitnic, kulinaričnih doživetij ter predvsem kot zelena dežela s trajnostno naravnanostjo turizma.

Na sejmu sta veleposlaništvo predstavljala veleposlanik Mihael Zupančič, ki je opravil številne razgovore s finskimi turističnimi agencijami, in ekonomska svetovalka Milena S. Kajzer, ki je Slovenijo predstavila na poslovnem delu sejma novinarjem, vplivnežem (influencerjem) in blogerjem. V času sejma pa je bil objavljen tudi intervju z našo častno konzulko Andrejo Valtanen v največjem finskem turističnem časopisu Ikkunapaikka.

Vsi štirje stojijo v slovenskem paviljonu na sejmu in se smehljajo v kamero, v ozadju so fotografije slovenskih gor

Milena S. Kajzer, Yrjö Lautela, Mihael Zupančič in Andreja Valtanen

1 / 2