Skoči do osrednje vsebine

Prireditev ob zaključku projekta z režiserjem Pevcem v zaporu na Dobu

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni je v bila nedavno organizirana prireditev, s katero smo zaključili projekt sodelovanja z režiserjem Metodom Pevcem in psihiatrom dr. Vladimirjem Miloševićem.

V okviru projekta so obsojenci sodelovali v delavnicah, ki so temeljile na metodi psihodrame. Projekt je potekal od pomladi leta 2022. Vanj je bilo sprva vključenih 13, zaključilo pa ga je sedem obsojencev, ki so v tem obdobju razvijali svoje osebne potenciale. S pomočjo Metoda Pevca, dr. Vladimirja Miloševića in ostalih izvajalcev so v ustvarjalnem procesu nastale zanimive zgodbe, čudovita slikarska in risarska dela, glasbeni videospot, osebna pričevanja in predavanja ter ostale aktivnosti. Celoten projekt se bo zaključil z nastankom dokumentarnega filma.

V okviru zaključne prireditve so si lahko prisotni ogledali posnete zabavne skeče ter odlomke iz psihodramskih delavnic. Predvajan je bil tudi videospot, ki ga je v sklopu projekta na svojo avtorsko pesem posnel eden izmed sodelujočih obsojencev. Ob koncu prireditve je bila na ogled tudi razstava več likovnih del dveh obsojencev, ki sta ustvarjala pod mentorstvom slikarja Tadeja Žugmana. Prireditev je bila deležna zelo pozitivnega odziva obsojencev, ki so se je udeležili v večjem številu.