Skoči do osrednje vsebine

Projekt krepitve osebne odgovornosti v zaporskem sistemu za trajnost v družbi

Generalni direktor mag. Bojan Majcen je danes sprejel slovenske in hrvaške partnerje v projektu Krepitev osebne odgovornosti za trajnost v družbi, ki poteka v okviru programa Erasmus+ in jim predstavil slovenski zaporski sistem.

Partnerja v projektu, ki uveljavlja uvajanje načel trajnostnega razvoja v obstoječe učne procese in delovanje zaporskega sistema, sta Center za izobraževanje Ljubljana Cene Štupar in Centar za izobrazbu, ki deluje znotraj hrvaške zaporske uprave, pridružen partner pa je tudi Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij.

Projekt se je pričel izvajati 1. 9. 2023 in bo trajal do 28. 2. 2025, financiran je iz sredstev Evropske unije. Delovni naziv projekta je »First in - then out«. Na delavnicah v sklopu projekta si bodo partnerji izmenjali izkušnje, preučili dobre prakse uporabe načel trajnostnega razvoja, razvit bo tudi program usposabljanja za strokovne delavce v zaporih in pripomoček za spodbujanje trajnostnega razvoja v zaporih. Partnerji si bodo v sklopu projekta izmenjali izkušnje in vzpostavili dolgoročno mednarodno sodelovanje, kar bo osnova za razvoj novih programov po načelih trajnostnega razvoja. Slednja bodo pri poučevanju in vsakdanji komunikaciji prenesena tudi na zaprte osebe, ki jim bodo koristila tako v vsakdanjem življenju tekom prestajanja kazni, kakor tudi po prestani zaporni kazni.

V četrtek bodo partnerji v projektu obiskali Zavod za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, kjer se bodo seznanili s primeri dobrih praks trajnostnosti v tem zavodu.

Mag. Bojan Majcen ob predstavitvi slovenskega zaporskega sistema vsem sodelujočim predstavnikom

Srečanje sodelujočih v projektu | Avtor: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij