Skoči do osrednje vsebine

Povabilo k sodelovanju v komisiji za tehnične preglede v postopku izdaje uporabnega dovoljenja

Upravna enota Ljubljana v postopku izdaje uporabnega dovoljenja imenuje komisijo za tehnični pregled, v katero občasno (odvisno od primera) imenuje še druge strokovnjake (izvedence) za posamezno področje, če sama ali drugi člani komisije ne razpolagajo s strokovnim znanjem, ki je potrebno za posamezen primer.

Strokovna dela pri tehničnih pregledih so za področja:

  • strojnih instalacij in naprav,
  • gradbeništva in arhitekture,
  • električnih instalacij in naprav,
  • varstva pri delu,
  • varstva okolja in
  • varstva pred požarom.

 Vsi člani komisije imajo pravico in dolžnost, da pri tehničnem pregledu ugotavljajo izpolnjevanje zahtev, ki izhajajo iz gradbenega dovoljenja in predpisov, ki so za posamezen primer relevantni. Prav tako imajo pravico, da dajejo pripombe k ugotovljenemu dejanskemu stanju in ugotovitvam, ki izhajajo iz predloženih listin.

Komisija mora pri tehničnem pregledu ugotoviti vse, kar je določeno v 82. členu Gradbenega zakona (GZ-1).

Potek izvedbe tehničnega pregleda se evidentira v zapisniku o tehničnem pregledu, ki ga v skladu s predpisi, ki urejajo splošni upravni postopek, vodi uradna oseba upravnega organa, ki je imenovala komisijo za tehnični pregled.

Imenovanje strokovnjaka temelji na načelu zaupanja. S ciljem dviga kakovosti graditve in urejanja prostora v komisije želimo imenovati zlasti pooblaščene inženirje in arhitekte. Člani komisije morajo biti neodvisni strokovnjaki, ki ne smejo biti povezani z udeleženci pri graditvi objektov.

Če bi želeli sodelovati v komisijah za tehnične preglede, vas vabimo, da nam to sporočite do 19. januarja 2024 na naslov:

V prijavi obvezno navedite tudi reference, podatke o izobrazbi in o vpisu v imenik pooblaščenih inženirjev ter priložite stroškovnik.