Skoči do osrednje vsebine

Zaključena izredna verifikacija uradnega nadzora na področju zaščite živali

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je zaključila z izvedbo izredne verifikacije oziroma preverjanja zagotavljanja učinkovitosti, primernosti, nepristranskosti, kakovosti in doslednosti uradnega nadzora na področju zaščite živali v Območnem uradu UVHVVR Novo mesto v zvezi z odvzemom živali na kmetijskem gospodarstvu na območju Leskovca pri Krškem.

Na podlagi zaključkov izredne verifikacije je bila sprejeta odločitev, da se uradna veterinarka izloči iz vodenja konkretnega inšpekcijskega postopka. Nadaljnji postopki v zvezi z uradno veterinarko se bodo izvedli v skladu z veljavno zakonodajo in jih do njihovega zaključka UVHVVR ne bo komentirala.

UVHVVR želi ob tem poudariti še, da izvedena izredna verifikacija, ki je bila odrejena s strani direktorja Inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, v ničemer ne posega v konkretni upravno inšpekcijski postopek, ki poteka neodvisno v skladu z  zahtevami zakonodaje, ki urejajo vodenje upravnih postopkov.