Skoči do osrednje vsebine

Razstava Vsak milimeter šteje - geodezija na slovenskem skozi čas v Gorici

18. decembra 2023 je v Kulturnem domu v Gorici v Italiji potekala otvoritev razstave Vsak milimeter šteje - geodezija na slovenskem skozi čas.

Potem, ko je 15. septembra 2021 stalna postavitev zbirke na gradu Bogenšperk za obiskovalce zaprla svoja vrata, je Tehniški muzej Slovenije skupaj z Geodetsko upravo, Zvezo geodetov Slovenije in  Oddelkom za geodezijo Fakultete za gradbeništvo in geodezijo pripravil vrsto občasnih razstav te bogate zbirke slovenske tehniške dediščine, pod naslovom Vsak milimeter šteje - geodezija na slovenskem skozi čas. Na otvoritvi v Gorici sta navzoče nagovorila dr. Barbara Juršič, direktorica Tehniškega muzeja Slovenije, in Tomaž Petek, generalni direktor Geodetske uprave.

Razstava, na kateri je predstavljena zgodovina geodetske stroke, metode merjenja, kartografija, zemljiški kataster, geodezija in suverenost države, znanost in razvoj ter primeri geodetske stroke v praksi, bo  v Kulturnem domu Gorica (Via Italico Brass 20, Gorica) na ogled do 15. januarja 2024.

Vabljeni na ogled.