Skoči do osrednje vsebine

Predsednica republike podelila odlikovanja

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je na posebni slovesnosti prvič v svojem mandatu podelila odlikovanja Republike Slovenije.
predsednica z odlikovanci

Podelitev odlikovanj predsednice Republike Slovenije | Avtor: Anže Malovrh, STA; vir: Urad predsednice Republike Slovenije

19 odlikovank in odlikovancev je prejelo zlati red za zasluge, častni znak svobode, srebrni red za zasluge, red za zasluge in medaljo za zasluge.

Zlati red za zasluge sta prejela Miran Potrč (posmrtno) in Ginekološka klinika Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Častni znak svobode Republike Slovenije je posmrtno prejel Borut Novak. Srebrni red za zasluge je prejela Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (SOVA). Red za zasluge so prejeli dr. Maja Primic Žakelj, Srečko Šestan, mesečnik za poljudno naravoslovje Proteus, Smučarska zveza Slovenije in znanstvena revija Sodobna pedagogika. Medaljo za zasluge so prejeli dr. Peter Gstettner, Karel Holec, Andrea Kovač, Erika Köleš Kiss, Metka Lajnšček, Marcos Tavares, Samo Pahor, mag. Marjetica Potrč ter glasbeni skupini Kameleoni in Pankrti.

Z ukazom, objavljenim v Uradnem listu 1. decembra letos, je predsednica republike odlikovala tudi dr. Bojana Moharja (red za zasluge), dr. Matejo Bulc (medalja za zasluge) in glasbeno skupino Laibach (medalja za zasluge), ki bodo odlikovanja prejeli v naslednjem letu.