Skoči do osrednje vsebine

Uradni obisk predsednice Republike Slovenije v Latviji

Predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar se je na povabilo predsednika Republike Latvije gospoda Edgarsa Rinkēvičsa mudila na uradnem obisku v Republiki Latviji.
oba predsednika med novinarsko konferenco

Uradni obisk predsednice Republike Slovenije v Republiki Latviji | Avtor: Daniel Novakovič, STA; vir: Urad predsednice RS

Uradni obisk slovenske predsednice v Latviji se je pričel s sprejemom z vojaškimi častmi na Riškem gradu. Temu so sledili pogovor na štiri oči med predsednikoma ter plenarni pogovori med delegacijama Republike Slovenije in Republike Latvije.

Nato je s predsednikom Republike Latvije Rinkēvičsom predsednica Republike Slovenije slovesno odprla Veleposlaništvo Republike Slovenije v Republiki Latviji.

Sledilo je še srečanje predsednice Republike Slovenije s predsednico Parlamenta Republike Latvije in obisk Natovega centra odličnosti za strateško komuniciranje v Rigi. Prvi dan uradnega obiska se je zaključil s svečano večerjo, ki jo je v čast predsednici Republike Slovenije gostil predsednik Republike Latvije.

Drugi dan obiska se je predsednica Republike Slovenije srečala tudi s predsednico Vlade Republike Latvije.

V predprazničnem času je predsednica republike in vrhovna poveljnica obrambnih sil obiskala Natovo vojaško misijo okrepljene prednje prisotnosti v Adažiju. Tam se je najprej srečala s poveljnikom baze v Adažiju, nato pa še s pripadnicami in pripadniki 14. slovenskega kontingenta, ki v vojaški bazi v Adažiju sodelujejo v okviru Natove misije.