Skoči do osrednje vsebine

Praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti Slovenije na Danskem in Švedskem

Na Danskem smo 6. decembra praznovali Dan samostojnosti in enotnosti Slovenije s slovensko skupnostjo in njenimi prijatelji ter priredili že tradicionalni božično-novoletni sprejem v novih prostorih veleposlaništva.

Sprejema sta se udeležila tudi slovenska častna konzula Carsten Philipsen iz Danske ter Dario Križ iz Lunda na Švedskem. Veleposlanik je nagovoril vse zbrane in jim zaželel lepe prihajajoče praznike.

10. decembra je veleposlanik Mihael Zupančič skupaj s soprogo in v sodelovanju s slovenskim kulturnim društvom Orefum gostil koncert in sprejem v počastitev Dneva samostojnosti in enotnosti tudi v Stockholmu.

Koncerta se je udeležilo 100 povabljenih gostov in predstavnikov slovenske skupnosti na Švedskem. Številne otroke je v organizaciji kulturnega društva Orefum obiskal tudi Miklavž. Bogat program je bil izveden v sodelovanju s priznanimi slovenskimi glasbeniki, ki živijo in delujejo na Švedskem ter gostjo iz Slovenije, mezzosopranistko in flavtistko, Rebeko Hren Dragolič. Veliko navdušenja je požel pevski nastop otrok dopolnilnega pouka slovenščine v Stockholmu.

Vsi štirje stojijo in se smehljajo v kamero. V ozadju so okna z zelenimi zavesami.

Milena Kajzer, Danni Stražar, Mihael Zupančič in Andrea Zupančič

1 / 3