Skoči do osrednje vsebine

Petra Bezjak Cirman na zasedanju Club of Venice predstavila komuniciranje v času poplav v Sloveniji

Direktorica Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje (UKOM) Petra Bezjak Cirman se je pretekli teden udeležila plenarnega zasedanja Club of Venice, združenja, ki povezuje komunikatorje javnega sektorja v Evropi.
Petra Bezjak Cirman stoji za govorniškim pultom. Udeleženci sedijo za mizo. Na zidu se prikazuje prezentacija..

Petra Bezjak Cirman je predstavnikom za odnose z javnostmi predstavila komuniciranje in koordinacijo komunikatorjev v državni upravi v času večjih kriz v Sloveniji. | Avtor: Urad vlade za komuniciranje

1 / 2

Na srečanju je predstavnikom za odnose z javnostmi iz 20 evropskih držav predstavila komuniciranje in koordinacijo komunikatorjev v državni upravi v času večjih kriz v Sloveniji, pri tem se je osredotočila na komuniciranje v času poplav avgusta v Sloveniji.

»Pri sporočanju informacij o najhujših poplavah v zgodovini Slovenije smo sledili ciljem in načelom vladnega kriznega komuniciranja,« je povedala uvodoma. V nadaljevanju je direktorica Bezjak Cirman predstavila ključne cilje in rezultate. Izpostavila je pomen pravočasnega in jasnega obveščanja javnosti o razmerah in predvidenem razvoju dogodkov ter potrebnih samozaščitnih ukrepih. Osnovna sporočila morajo biti vsebinsko dosledna in skladna. Poudarila je, da morajo biti vladne informacije ažurne, posodobljene z novimi dejstvi in ukrepi, pojasnjevalne in pomirjujoče z informacijami o tem, kje lahko ljudje spremljajo razvoj dogodkov s kontaktnimi podatki institucij, ki sodelujejo pri reševanju dogodka, in z informacijami o organizacijah, ki lahko pomagajo. 

Petra Bezjak Cirman je povedala, da smo za komuniciranje z javnostjo in mediji uporabili različna orodja in lastne kanale, med njimi so imeli pomembno vlogo tudi družbeni mediji. Nagovarjali pa smo tako domačo kot tujo javnost.