Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 23. novembra 2024.

Nesreče v gorah

Izpostava Kranj

Ob 11.32 je na pobočju Triglava pod Kredarico, občina Kranjska Gora, planinec zdrsnil 200 metrov v globino. Reševalci GRS Mojstrana so ga s pomočjo združene ekipe HNMP-GRS ter posadke s helikopterjem SV prepeljali v dolino in nato v SB Jesenice.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 11.32 so v naselju Drešinja vas, občina Žalec, trčila tri oseba vozila. Gasilci PGE Celje in PGD Drešinja vas so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila in jo predali reševalcem NMP Celje, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč policiji. Poškodovana oseba je bila prepeljana v SB Celje.

Izpostava Koper

Ob 15.19 so v Seči, občina Piran, trčila tri osebna vozila. Gasilci JZ GB Koper in PGD Sečovlje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nudili pomoč poškodovanima osebama. Reševalci NMP so ju oskrbeli in prepeljali v SB Izola.

Izpostava Kranj

Ob 12.12 je v naselju Dolenčice, občina Gorenja vas-Poljane, osebno vozilo brez voznika zdrsnilo po pobočju in pristalo na cesti na strehi. Gasilci PGD Škofja Loka in Poljane so vozilo s tehničnim posegom postavili nazaj na kolesa, odklopili akumulator ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Izpostava Ljubljana

Ob 11.27 sta na Groharjevi cesti v Ljubljani trčili osebni vozili, pri čemer je eno zagorelo. Požar so pogasili mimoidoči, gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in vozilo pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 14.45 sta na zahodni ljubljanski obvoznici trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in do prihoda reševalcev NMP nudili pomoč eni poškodovani osebi.

Ob 16.38 sta v križišču v Želodniku, občina Lukovica, trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na motorju in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečene osebe. Na kraju so bili tudi policisti.

Izpostava Maribor

Ob 12.02 sta v naselju Visole, občina Slovenska Bistrica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UKC Maribor.

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.58 sta v naselju Planina pri Cerknem, občina Cerkno, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Idrija in PGD Cerkno so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in odstranili vozili s cestišča. Poškodovanih ni bilo.

Ob 21.03 sta v Tomšičevi ulici v Idriji trčili osebni vozili. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in poskrbeli za nevtralizacijo razlitih motornih tekočin na vozišču. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Postojna

Ob 14.41 sta na cesti Komen–Škrbina, občina Komen, trčili osebni vozili. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri oskrbi poškodovane osebe. Reševalci so jo prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 17.21 sta na obvoznici v Radljah ob Dravi trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odstranili poškodovano vozilo s cestišča, reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem nudili pomoč pri oskrbi lažje poškodovane osebe in z dežurnim delavcem cestnega podjetja nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Požari v objektih

Izpostava Kranj

Ob 8.26 je v naselju Sebenje, občina Tržič, zagorela hladilna naprava v kleti stanovanjske hiše. Gasilci PGD Križe, Tržič in Bistrica pri Tržiču so pogasili požar, iznesli ožgane predmete, s termovizijsko kamero pregledali in prezračili prostore ter opravili meritve prisotnosti nevarnih plinov.

Izpostava Ljubljana

Ob 5.44 je v Clevelandski ulici v Ljubljani v dnevnem prostoru stanovanja pri polnjenju zagorela električna rolka in eksplodirala. Lastnik je pred prihodom gasilcev GB Ljubljana začel z gašenjem. Gasilci so rolko iznesli iz objekta, odstranili baterijo, prezračili objekt in opravili meritve prisotnosti nevarnih plinov, ki pa niso pokazale povišanih vrednosti. Reševalci NMP Ljubljana so oskrbeli in v UKC Ljubljana prepeljali stanovalca, ki se je pri gašenju lažje poškodoval. Požar je poškodoval steno, eksplozija pa je razbila stekla in poškodovala okenski okvir.

Izpostava Maribor

Ob 7.08 je v naselju Zgornja Korena, občina Duplek, gorelo gospodarsko poslopje. Gasilci JZ GB Maribor, PGD Korena, Dvorjane, Selce in Dogoše so poslopje velikosti okoli 20 x 10 metrov pogasili. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Korena. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 9.36 je Pod Urbanom v Kamnici, občina Maribor, eksplodirala plinska jeklenka v stanovanjski hiši. Gasilci JZ GB Maribor, PGD Kamnica in Studenci so gorečo plinsko jeklenko iznesli ter pregledali in prezračili prostore. Eksplozija je poškodovala notranjost hiše in del ostrešja. Poškodovano stanovalko so reševalci NMP Maribor oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor.

Izpostava Murska Sobota

Ob 13.46 je v ulici Jezero v naselju Rakičan, občina Murska Sobota, gorela električna omarica v podjetju. Gasilci PGD Rakičan so pogasili požar in prezračili prostore.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Ljubljana

Ob 12.17 so v Glavarjevi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana pogasili tlečo vsebino zabojnika za odpadke.

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Ljubljana

Ob 9.47 je v Glavičevi ulici v Mengšu iz dotrajane cisterne ob hiši iztekalo kurilno olje v lovilno območje. Gasilci PGD Kamnik in Mengeš so zavarovali kraj dogodka, poskusili zatesniti cisterno in lastnici podali navodila o ukrepih do prihoda podjetja, ki bo odpeljalo izteklo nevarno snov.

Izpostava Maribor

Ob 13.20 so v Razlagovi ulici v Mariboru gasilci JZ GB Maribor na cestišču in parkirnem mestu nevtralizirali madež naftnega derivata. Cesto so očistili dežurni podjetja Nigrad.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 0.04 so v Ulici Frankolovskih žrtev v Celju gasilci PGE Celje nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Izpostava Maribor

Ob 11.02 so v Devovi ulici v Mariboru gasilci JZ GB Maribor ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri se je nahajala preminula oseba.

Izpostava Murska Sobota

Ob 15.06 so na Murskem Vrhu, občina Radenci, gasilci PGD Gornja Radgona s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in reševalcem NMP Gornja Radgona omogočili dostop do onemogle občanke. Reševalci so jo oskrbeli in prepeljali v SB Murska Sobota.

Izpostava Trbovlje

Ob 0.57 so na Trgu revolucije v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje mesto nudili pomoč pri prenosu invalidne osebe do stanovanja zaradi okvarjenega dvigala. Okvarjeno dvigalo so izklopili ter obvestili upravnika zgradbe ter serviserja dvigala.

Ob 15.54 so v naselju Gabersko, občina Trbovlje, gasilci PGD Trbovlje-mesto zavarovali kraj pristanka helikopterja SV in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe v helikopter, ki jo je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 19.56 so na Kešetovem v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje - mesto nudili pomoč reševalcem NMP Trbovlje pri reanimaciji obolele osebe. Oseba je kljub hitremu posredovanju reševalcev in gasilcev preminula na kraju.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Posebna vremenska napoved

Urad za meteorološko prognozo, Agencije RS za okolje, je zaradi spremenjenih odtočnih razmer ob vodotokih in nevarnosti proženja zemeljskih plazov izdal posebno vremensko napoved za območje Gorenjske, Savinjske in Koroške regije:

V petek bo spremenljivo oblačno. Popoldne se bo začelo bolj oblačiti. Zvečer in ponoči bodo ponekod možne krajše krajevne padavine. Meja sneženja se bo ponekod spustila skoraj do nižin. Količina padavin bo majhna, med 2 in 5 mm. Jutro bo hladno s temperaturami od -3 do 0 °C.

V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo severni veter. Dnevne temperature bodo od 1 do 6 °C.

V noči na nedeljo bo precej jasno, na vzhodu bolj oblačno, možno bo občasno rahlo sneženje. Čez dan bo zmerno do pretežno oblačno. V ponedeljek bo pretežno oblačno. Manjše padavine pričakujemo s ponedeljka na torek in v torek čez dan. Predvidoma jih bo padlo pod 10 mm.