Skoči do osrednje vsebine

Združenje mestnih občin je objavilo povabilo za sofinanciranje operacij trajnostne mobilnosti

Združenje mestnih občin Slovenije je 20. novembra 2023 objavilo prvo povabilo k predložitvi vlog za sofinanciranje operacij trajnostne mobilnosti z mehanizmom Celostne trajnostne naložbe (1. povabilo za SC RSO2.8., št. 303-15/2023-1).

Razpisana sredstva so v višini 77.139.455,76 EUR. Upravičeni, ki lahko oddajo vloge na prvo povabilo so: mestne občine in pravne osebe javnega prava v delni/celotni lasti ali ustanoviteljstvu mestnih občin.

Podprti ukrepi:

  • celovite preureditve ulic in cest skladno z načeli trajnostne mobilnosti,
  • ureditve namenskih površin za javni potniški promet (JPP),
  • izgradnje/ureditve infrastrukture za pešce,
  • izgradnje/ureditve kolesarske infrastrukture,
  • digitalizacije za spodbujanje trajnostne mobilnosti,
  • spodbujanja uporabe alternativnih goriv v mestih. 

29. novembra 2023 bo Združenje mestnih občin Slovenija organiziral spletni dogodek za upravičence, na katerem bo predstavljeno povabilo in postopki glede obravnave vlog v 1. fazi. Vloge morajo biti skladne z vsebinskimi izhodišči za predmetni specifični cilj.

Rok za oddajo vlog (1.faza) je 20. december 2023.

Operacije, ki bodo vključene na seznam izbranih operacij v prvi fazi, bodo lahko nadaljevale postopek pri ministrskih posredniških telesih. V 2. fazi prijavitelji operacij, ki bodo izbrane, pripravijo in na posredniško telo Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo posredujejo izdelano vlogo za izdajo odločitve o podpori. 

Več informaciji glede prvega povabila lahko pridobite na spletni strani Združenja mestnih občin Slovenija