Skoči do osrednje vsebine

Predlog pravilnika o določitvi kriterijev za status nevladnih organizacij v javnem interesu

Ministrstvo za kulturo daje v javno obravnavo predlog Pravilnika o določitvi kriterijev za izkazovanje pomembnejših dosežkov delovanja nevladne organizacije za podelitev statusa nevladne organizacije v javnem interesu na področju kulture.
Roka piše po papirju

Javna obravnava pravilnika | Avtor: Pressmaster/stock.adobe.com

K sodelovanju v javni obravnavi vabimo nevladne organizacije, stanovske in zagovorniške organizacije, posameznike, posameznice in vso zainteresirano ter širšo javnost. Rok za oddajo predlogov, pripomb in mnenj je do vključno 21. decembra 2023.

Pravilnik podrobneje določa kriterije za izkazovanje pomembnejših dosežkov delovanja nevladne organizacije v javnem interesu na področju kulture in bo nudil ustrezno pravno podlago za podeljevanje omenjenega statusa na področju kulture. Ministrstvo za kulturo je pri pripravi predloga novega pravilnika upoštevalo različne pobude, ki so jih nanj naslovili zagovorniške organizacije, društva, posamezniki in posameznice.

Predlog Pravilnika o določitvi kriterijev za izkazovanje pomembnejših dosežkov delovanja nevladne organizacije za podelitev statusa nevladne organizacije v javnem interesu na področju kulture je bil objavljen na portalu eUprava.

Zainteresirani deležniki lahko svoje predloge, pripombe in mnenja do vključno 21. decembra 2023 oddate na portalu eUprava, ali s pripisom "Pravilnik o določitvi kriterijev za podelitev statusa nevladne organizacije v javnem interesu" pošljete na naslov Ministrstva za kulturo.