Skoči do osrednje vsebine

Udeležba zaposlenih na usposabljanju s področja preprečevanja radikalizacije

Namestnik generalnega direktorja dr. Emanuel Banutai se je s sodelavci Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij v Beogradu udeležil usposabljanja na temo preprečevanja radikalizacije.
Skupinska fotografija udeležencev usposabljanja

Udeležba na usposabljanju v sklopu projekta HOPE | Avtor: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij

1 / 2

Vsebina usposabljanja je naslovila ključne vidike in procese rehabilitacije radikaliziranih posameznikov in nasilnih ekstremistov, izzive pri potrebnem sodelovanju med organi, kakor tudi vidik mentorskega dela in potencial obnavljalne pravičnosti na tem področju. Pri tem je omogočila tudi praktično izmenjavo izkušenj ureditev področja med udeleženci iz Norveške, Španije, Portugalske, Srbije in Slovenije.

Obisk Srbije je potekal v okviru zaključnega dela projekta HOPE (angleško HOlistic radicalisation Prevention initiativE (Iniciativa celostnega preprečevanja radikalizacije)). Dogodka, ki je potekal v soorganizaciji Helsinškega odbora za človekove pravice Srbije in IPS (angleško Innovative Prison Systems (Inovativni zaporski sistemi)) iz Portugalske, se je udeležilo preko dvajset predstavnikov zaporskih, probacijskih in nevladnih sektorjev iz Slovenije in Srbije. Iz Slovenije so se poleg sodelavcev Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij usposabljanja udeležili še predstavniki Uprave za probacijo kot projektnega partnerja mednarodnega konzorcija HOPE in predstavnica Pravnega centra za varstvo človekovih pravic in okolja. Srečanje in izmenjava izkušenj z mednarodnimi partnerji je pomemben temelj za celostni pogled na področje ter boljšo odzivnost in pripravljenost na izzive v prihodnosti, kar je eden od glavnih smotrov projekta.