Skoči do osrednje vsebine

Odziv ministrice za zdravje na vabilo iniciative Glas ljudstva

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel se civilni iniciativi Glas ljudstva zahvaljuje za povabilo na javno soočenje s pacientkami in pacienti, a se srečanja zaradi številnih drugih obveznosti žal ne bo mogla udeležiti. Se bo pa s predstavniki iniciative srečala konec novembra, saj je z njimi že uskladila in potrdila drugi sestanek na ministrstvu za zdravje.

Spoštovani predstavniki civilne iniciative Glas ljudstva.

Vljudno se vam zahvaljujemo za vabilo na srečanje, ki ste nam ga predali konec prejšnjega tedna. Ministrica se zaradi številnih drugih načrtovanih obveznosti srečanja ne bo mogla udeležiti. Veseli pa nas, da smo uspeli uskladiti že drugi sestanek z vašimi predstavniki, na katerem vam bomo predstavili vse aktivnosti, ki jih na ministrstvu izvajamo, za izboljšanje dostopnosti do kakovostne in varne zdravstvene obravnave in za zdravstveni sistem, ki bo osredotočen na pacienta.

Naj ob tem dodamo, da se na ministrstvu srečujemo in sodelujemo s predstavniki organizacij, ki zastopajo paciente. Zavedamo se namreč, da so pacienti in organizacije, ki jih zastopajo, pomemben in dragocen partner pri vzpostavljanju dostopnega in kakovostnega zdravstvenega sistema. V luči tega smo ravno pred dnevi podpisali dogovor o sodelovanju z Zvezo organizacij pacientov Slovenije, ki si prizadeva za boljši položaj pacientov ter uporabnikov zdravstvenih storitev. Verjamemo, da bo naše sodelovanje pripomoglo k še večji osveščenosti pacientov tako o pravicah, ki jih imajo, kot tudi o dolžnostih, ki lahko pripomorejo tudi k večji dostopnosti. Pomembno pa je tudi, da s predstavniki pacientov sodelujemo na področju uvajanja sistema kakovosti, ki zagotavlja varno zdravstveno obravnavo.

Na Ministrstvu za zdravje kot ključno ocenjujemo sodelovanje z vsemi deležniki v zdravstvu, zato se veselimo našega srečanja in konstruktivnega sodelovanja, ki bo potekalo konec novembra.

Lep pozdrav,

Ministrstvo za zdravje