Skoči do osrednje vsebine

V Ljubljani poteka usposabljanje o psihološki pomoči reševalcem

Med 14. in 16. novembrom v City hotelu v Ljubljani poteka usposabljanje o psihološki pomoči reševalcem v okviru Pobude za pripravljenost na nesreče in njihovo preprečevanje za jugovzhodno Evropo.

Ta dvodnevna delavnica je naš prispevek v Programu usposabljanja za obvladovanje nesreč v letu 2023 v okviru Pobude za pripravljenost in preprečevanje nesreč za jugovzhodno Evropo (angleško Disaster Preparedness and Prevention Initiative for South Eastern Europe – DPPI SEE). 

Cilj delavnice na temo "Razvoj in osnovni koncepti obvladovanja stresa ob kritičnih dogodkih" je udeležencem posredovati znanja in veščine za celovito razumevanje temeljnih načel in praks učinkovitega obvladovanja stresa ob kritičnih dogodkih. To vključuje razvoj, ključne koncepte in bistvene pogoje, potrebne za učinkovito izvajanje. Udeleženci bodo pridobili znanje in veščine za učinkovito uporabo obvladovanja stresa v kritičnih incidentih v realnih scenarijih, kar jim bo omogočilo podporo posameznikom in skupinam, ki se ukvarjajo s psihološkim vplivom kritičnih incidentov.

Skupinska fotografija udeležencev, v ozadju napis z naslovom delavnice.

Udeleženci delavnice v City hotelu v Ljubljani. | Avtor: Neja Pavlica