Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 14. novembra 2023.

Močan veter

Izpostava Celje

Ob 10.19 je v naselju Lastnine v Rogaški Slatini močan veter delno odkril streho objekta. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so poškodovani del ostrešja prekrili z nadomestno kritino.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 9.54 sta v Spodnjih Prelogah, občina Slovenske Konjice, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem NMP ter policiji. Tri osebe so se poškodovale, eno od teh so reševalci prepeljali v SB Celje.

Ob 11.14 sta na Velenjski cesti v Polzeli trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje ter PGD Polzela in Ločica ob Savinji so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila in jo predali reševalcem NMP Celje.

Izpostava Ljubljana

Ob 5.56 so na štajerski avtocesti v bližini naselja Zgornje Loke, občina Lukovica, v naletu trčila štiri osebna vozila. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, na dveh vozilih odklopili akumulatorja in očistili cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 17.27 sta na Prešernovi cesti v Domžalah trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na motornem kolesu, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter reševalcem NMP nudili pomoč pri oskrbi poškodovanega motorista.

Izpostava Maribor

Ob 7.03 sta v križišču Betnavske ceste in Rezijanske ulice v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili prvo pomoč poškodovani osebi. Reševalci NMP Maribor so jo prepeljali v UKC Maribor.

Izpostava Nova Gorica

Ob 18.17 je na cesti v bližini naselja Čiginj, občina Tolmin, osebno vozilo trčilo v divjad. Po trku so iz vozila iztekle motorne tekočine. Gasilci PGD Tolmin so nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Izpostava Novo mesto

Ob 8.40 sta v Ulici 21. oktobra v Črnomlju trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na motorju ter pomagali reševalcem NMP Črnomelj pri oskrbi in prenosu ponesrečenega motorista. Reševalci so poškodovanca prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 13.02 je na cesti Vavta vas—Drganja sela, občina Straža, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in trčila v drevo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in pomagali reševalcem NMP ZD Novo mesto. Slednji so poškodovano voznico oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto.

 

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 5.31 je v Paplerjevi ulici v Borovnici gorel zapuščen gospodarski objekt. Požar so pogasili gasilci PGD Borovnica, Brezovica pri Borovnici in Breg – Pako.

Ob 13.10 je na Kamniški cesti v Domžalah v kuhinji med segrevanjem olja zagorelo v ponvi. Mladoletnik je posodo prenesel na balkon. Gasilci CZR Domžale so pogasili ogenj ter mladostniku oskrbeli lažjo opeklino.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Maribor

Ob 19.53 je v Tomšičevi ulici v Mariboru zagorel zabojnik z odpadnim papirjem. Požar so pogasili gasilci GB Maribor. 

 

Eksplozije

Izpostava Postojna

Ob 10.47 je v naselju Kal, občina Pivka, v podjetju zaradi okvare razneslo ventil parne instalacije. Gasilci PGD Pivka in Postojna so zavarovali kraj dogodka in pregledali prostore. Sanacijo in odpravo okvare je prevzela tehnična služba podjetja. Poškodovanih ni bilo.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Celje

Ob 12.47 je bil v naselju Laze, občina Velenje, na cestišču oljni madež v dolžini 100 metrov. Gasilci PGE Velenje so cestišče zaprli za ves promet in izteklo olje nevtralizirali.

Izpostava Nova Gorica

Ob 18.50 so v Slapu ob Idrijci, občina Tolmin, gasilci PGD Tolmin nevtralizirali manjšo količino izteklega motornega olja na vozišču.

Izpostava Postojna

Ob 8.25 je na cesti 19. oktobra v Ložu, občina Loška dolina, v proizvodnem obratu podjetja zaradi tehnične okvare iztekalo hidravlično olje. Gasilci IGE Kovinoplastika Lož so zaščitili jaške, posesali približno 200 litrov izteklega olja in onesnaženje nevtralizirali.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 5.51 se je v naselju Prapreče, občina Vransko, drevo podrlo na cestišče. Gasilci PGD Vransko so drevo odstranili.

Izpostava Ljubljana

Ob 11.17 se je v Šestovi ulici v Ljubljani občanki zaklenilo osebno vozilo v katerem je ostal 10 mesečni otrok. Gasilci GB Ljubljana so s tehničnim posegom odprli avto in rešili otroka.

Ob 14.17 so na Tržaški cesti v Ljubljani gasilci GB Ljubljana preko okna vstopili v stanovanje ter omogočili dostop reševalcem NMP do obolele osebe.

Izpostava Nova Gorica

Ob 16.08 so v Vrtojbi, občina Šempeter - Vrtojba, gasilci PGD Šempeter nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri prenosu obelele osebe.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

 

Posebna vremenska napoved

Oddelek za meteorološko prognozo, Agencije RS za okolje je zaradi spremenjenih odtočnih razmer ob vodotokih in nevarnosti proženja zemeljskih plazov izdal posebno vremensko napoved za območje Gorenjske, Savinjske in Koroške regije.

V sredo bo sončno. V četrtek bo večinoma sončno, popoldne občasno zmerno oblačno. V petek zjutraj in dopoldne bo možen rahel dež, popoldne se bo že jasnilo.

V soboto in nedeljo bo večinoma sončno, zjutraj bo hladno.

Verjetnost padavin se nekoliko poveča v prihodnjem tednu.