Skoči do osrednje vsebine

Predlog Resolucije o jedrski in sevalni varnosti

Predlog Resolucije o jedrski in sevalni varnosti v Republiki Sloveniji za obdobje 2024–2033 je bil obravnavan v Državnem svetu in sprejet na matičnem odboru Državnega zbora.

Komisija Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj je na svoji 16. seji 23. oktobra 2023 obravnavala predlog Resolucije o jedrski in sevalni varnosti v Republiki Sloveniji za obdobje 2024–2033.

Parlamentarni Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor pa je predlog obravnaval 7. novembra 2023 na svoji 11. redni seji. Poslanci dodatnih vprašanj po uvodni predstavitvi, ki jo je podal državni sekretar Ministrstva za naravne vire in prostor, Jože Novak, niso imeli. Brez razprave so bili tako sprejeti vsi predlagani amandmaji, s katerimi se je upoštevalo pripombe Zakonodajno-pravne službe Državnega zbora, kot tudi predlog Resolucije o jedrski in sevalni varnosti v Republiki Sloveniji za obdobje 2024–2033.

Na spletni strani RTV sta dostopna predstavitev predloga Resolucije o jedrski in sevalni varnosti in glasovanje (5. točka seje).