Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Denis Kordež pozdravil udeležence tradicionalnih Kirurških dnevov

Državni sekretar Denis Kordež se je udeležil Kirurških dnevov v Portorožu, ki se letos osredotočajo na medicinske izredne dogodke in množične nesreče ter krvavitve pri kirurškem bolniku. Ob tem se je zahvalil vsem zdravstvenim delavcem pri zagotavljanju nemotenega delovanja zdravstvenega sistema tudi v izrednih razmerah.

V Portorožu 10. in 11. novembra potekajo že 53. Kirurški dnevi, ki so namenjeni predvsem zdravnikom operativnih strok in zdravnikom, ki z njimi tesno sodelujejo, anesteziologom, intenzivistom, zdravnikom družinske medicine, urgentne medicine, transfuziologom … Na odprtju je zbrane udeležence nagovoril tudi državni sekretar Denis Kordež, ki se je strinjal, kako pomembna in tudi aktualna je razprava o pripravljenosti bolnišnic na medicinske izredne dogodke in množične nesreče, ki jih bo – glede na trenutne okoljske in varnostne spremembe v svetu – zagotovo vedno več.

Kordež se je tudi zahvalil vsem zdravstvenim delavcem za podporo in zavzetost pri zagotavljanja kakovostne zdravstvene obravnave za vse ljudi, ne glede na razmere.

Poudaril je še, da je Ministrstvo za zdravje nosilec sektorja kritične infrastruktur zdravstva in je zato odgovorno za pripravo strokovnih usmeritev, podajanj soglasij ter ukrepov, ki jih upravljalci kritične infrastrukture izvajajo in s tem zagotavljajo neprekinjeno delovanje zdravstvenega sistema. Več o vlogi ministrstva pri obvladovanju izrednih razmer in o konkretnem odzivu ministrstva v nedavnih poplavah avgusta letos je v nadaljevanju programa Kirurških dnevov pojasnil Luka Gorup, vodja Sektorja za obvladovanje izrednih razmer.