Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade dr. Golob: Koalicija ostaja enotna in trdna

Predsednik vlade dr. Robert Golob in koalicijski partnerji so na današnjem srečanju spregovorili o dosedanjem in nadaljnjem delu vlade ter uresničevanju koalicijskih zavez.
Tanja Fajon, dr. Robert Golob, dr. Asta Vrečko in člani vodstev koalicijskih strank na novinarski konferenci

Novinarska konferenca po srečanju predsednika vlade s koalicijskimi partnerji | Avtor: Danijel Kovačič Grmek/Urad Vlade za komuniciranje

Premier dr. Golob je po srečanju povedal, da je bil sestanek konstruktiven, spoštljiv in mestoma analitično-kritičen. Poudaril je, da koalicija ostaja enotna in trdna ter je “edini branik pred tem, da ponovno zdrsnemo v stanje, ki ga ne želimo.” Izpostavil je tudi, da želimo živeti v odprti, demokratični družbi in v pravni državi: “To je tudi najpomembnejša zmaga te koalicije po volitvah.”

Po besedah predsednika vlade živimo v časih, ki nas resno preizkušajo - vojna v Ukrajini, energetska kriza in poplave - in prav na teh področjih je potrebno hitro ukrepanje: “In če kje, se je ta vlada izkazala za operativno in tudi uspešno ravno pri soočanju s krizami.”

Koalicijski partnerji so na sestanku spregovorili o možnostih izboljšanja delovanja vlade, da bo ta še bolj uspešna, učinkovita in “predvsem, da bodo ljudje lahko živeli v bolj varni državi in imeli bolj stabilne in predvidljive politične razmere,” je zaključi premier.