Skoči do osrednje vsebine

Ta veseli dan kulture – vabljeni k vpisu dogodkov

Na Ministrstvu za kulturo letos znova pripravljamo zbirnik kulturno-umetniških dogodkov, ki se bodo po vsej Sloveniji odvili 3. decembra, na dan odprtih vrat v slovenski kulturi. Kulturne ustanove po vsej Sloveniji vabimo, da z vpisom vaših dogodkov sooblikujete pregled dogodkov na Ta veseli dan kulture.

Ministrstvo za kulturo 3. december imenuje Ta veseli dan kulture že od leta 2000. Številne kulturne ustanove na dan, ko obeležujemo obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna, odprete svoja vrata in obiskovalce povabite na brezplačne kulturno-umetniške dogodke, od gledaliških, plesnih, filmskih, lutkovnih dogodkov do razstav in številnih drugih dogodkov. 

Dogodke v živo in spletne dogodke s podrobnimi opisi zbiramo na posebni spletni strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Zbirnik dogodkov omogoča razvrstitev dogodkov glede na regijo, starostno skupino, zvrst in druge posebnosti. Gre za širok nabor kulturno-umetniških dogodkov za vse starostne skupine, med drugim tudi za organizirane skupine iz vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Namen zbirnika dogodkov je potencialnim obiskovalcem olajšati iskanje po pestrem naboru dogodkov in odločitev, katerega dogodka se bodo udeležili. Obenem pa želimo komunikacijsko podpreti kulturne ustanove po vsej Sloveniji pri promociji kulturno-umetniških dogodkov na Ta veseli dan kulture.

Vabljeni, da dogodke vpišete do 22. novembra 2023.