Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi v Knežaku in Senožečah

Državna enota za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi se je predstavila osnovnošolcem v Knežaku in obiskovalcem na dnevih zaščite in reševanja v Senožečah.

V sredo, 18. oktobra 2023, je na osnovni šoli Toneta Tomšiča v Knežaku potekala evakuacijska vaja. Pripadniki Državne enote Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi so učencem predmetne stopnje podali informacije o najdbah neeksplodiranih ubojnih sredstev, kakšni so postopki ob najdbi takega sredstva in kateri so zaščitni ukrepi ob tem ter obvezno sporočanje najdbe na številko za klic v sili 112.

V soboto, 28. oktobra 2023, pa se je Državna enota za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi predstavila tudi na vsakoletnih dnevih zaščite in reševanja v Senožečah.

Na obeh omenjenih območjih je najdba neeksplodiranih ubojnih sredstev pogosto pojav, zato je ustrezna osveščenost prebivalstva o postopkih in ravnanju ob najdbi velikega pomena.

Pripadnik pred vozilom v katerem so neeksplodirana ubojna sredstva.

Pripadnik Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi sredstvi med predstavitvijo osnovnošolcem. | Avtor: Aleš Klemenc