Skoči do osrednje vsebine

Zdravniki ministrico za zdravje seznanili s svojimi pričakovanji

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel je danes prisluhnila predstavnikom zdravniških organizacij in jim predstavila ključne strateške prioritete.
Ministrica in predstavniki zdravniških organizacij sledijo za veliko ovalno mizo in se pogovarjajo

Ministrica za zdravje na srečanju s predstavniki zdravniških organizacij | Avtor: Jure Brankovič (Zdravniška zbornica Slovenije)

1 / 2

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel se je danes prvič srečala s Koordinacijo zdravniških organizacij, ki jo sestavljajo Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS), Fides – Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, Slovensko zdravniško društvo (SZD) in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (SZZZZS).

Na srečanju je ministrica predstavila ključne strateške prioritete, ki se nanašajo na zagotovitev dostopnega in kakovostnega zdravstvenega sistema s stabilnim financiranjem in določitvijo košarice pravic. Zdravniki in zobozdravniki so ministrico seznanili s svojimi predlogi sprememb za izboljšanje delovanja zdravstvenega sistema in opozorili na aktualna vprašanja, za katera pričakujejo celostne rešitve.

Na koncu srečanja so predstavniki zdravniških organizacij ministrici predali učbenik Zdrava slovenščina, ki ga je izdala zdravniška zbornica. Učbenik je namenjen tujim diplomantom medicine za lažje in hitrejše učenje slovenskega jezika.