Skoči do osrednje vsebine

Srečanje odprtih oddelkov ter športne in ustvarjalne aktivnosti zaprtih oseb

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, Odprti oddelek Slovenska vas je potekalo tradicionalno srečanje odprtih oddelkov. V Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana, Oddelek Novo mesto in Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje pa smo izvedli ustvarjalno in športno aktivnost za zaprte osebe.

Odprti oddelek Slovenska vas je organiziral srečanje z Odprtim oddelkom Rogoza in Odprtim oddelkom Ig, na katerem je bilo organizirano tekmovanje v nogometu in balinanju. Gostje z Rogoze so se z domačo ekipo pomerili v nogometu, gostje z Iga pa v balinanju. Tekmovanje je potekalo v prijateljskem vzdušju, ob peki kostanja.

V Oddelku Novo mesto sta pedagoga v okviru malih skupin izvedla pogovor na temo prihajajočih jesenskih praznikov. Z obsojenci sta izvedla tudi ustvarjalne delavnice, na katerih so izdelovali različne izdelke, ki obeležujejo keltski praznik noč čarovnic. Z ustvarjenimi izdelki so okrasili prostor za obiske in druge prostore v oddelku zavoda.

V Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje smo izpeljali športni namenski izhod za devet zaprtih oseb. V spremstvu dveh zaposlenih so se odpravili iz zavoda do dvorane Zlatorog v Celju, kjer so si ogledali rokometno tekmo Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško – Barca. Zaprte osebe so na tekmi kulturno in športno navijale za domači klub.