Skoči do osrednje vsebine

Minister Boštjančič v okviru regijskega obiska vlade obiskal Celje in Laško

Vlada Republike Slovenije je obiskala Savinjsko regijo. Minister za finance Klemen Boštjančič se je v okviru vladnega regijskega obiska srečal z županoma Laškega in Celja, obiskal Finančni urad Celje ter se sestal s predstavniki Razvojne agencije Savinjske regije.

Najprej se je minister za finance ustavil v občini Laško, kjer so mu župan občine Marko Šantej in njegovi sodelavci predstavili posledice uničujočih avgustovskih poplav ter ukrepe, s katerimi so se lotili odprave posledic. Med pogovorom so ministru povedali, da je občina že prejela nekaj čez 700.000 evrov za intervencijske stroške, in pojasnili, kako naj bi teklo financiranje sanacije in kakšna je vizija občine za prihodnost.

Minister Boštjančič je nato obiskal še Finančni urad Celje, kjer se je seznanil z delom urada, z vodstvom pod taktirko nove direktorice Irene Vrečer pa razpravljal tudi o izzivih, s katerimi se srečujejo pri svojem delu.

Sledil je še obisk občine Celje, kjer je ministra sprejel župan Matija Kovač, sestanka pa so se udeležili tudi predstavniki Razvojne agencije Savinjske regije, direktorica Bojana Stopinšek in direktorica Razvojne agencije Savinjsko-Šaleške mag. Biljana Škarja. Glavna tema pogovorov so bile sanacija regije po avgustovskih poplavah ter težave in izzivi, ki pestijo občine in regijo.

Sledil je sklepni del obiska regije; in sicer je v Žalcu potekalo srečanje vlade z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji, kjer so predsednik vlade Robert Golob in prisotni ministri odgovarjali na aktualna vprašanja in skrbi prebivalcev ene najbolj prizadetih regij v nedavnih poplavah. Za tem se je vlada sestala tudi na delovnem posvetu.