Skoči do osrednje vsebine

Ministrica za zdravje čestitala dobitnikom naziva primarij

V Portorožu se je odvila svečana podelitev naziva primarij, ki predstavlja priznanje izjemnim posameznikom v slovenskem zdravstvu. Na dogodku, ki vsako leto poteka v sklopu kongresa Slovenskega zdravniškega združenja, je sodelovala tudi ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel, ki je podelila priznanja.
V dvorani pred platnom stojijo štirje svečano oblečeni ljudje, tri ženske in en moški. Trije v rokah držijo plakete in rože. Vsi so nasmejani in sproščeni.

Ministrica dr. Valentina Prevolnik Rupel s tremi od petih dobinitkov naziva primarij.

Ministrica se je najprej udeležila predavanj 160. kongresa in redne letne skupščine Slovenskega zdravniškega društva, na katerem so strokovnjaki razpravljali o poenotenju trajanja specializacij z evropskimi programi ter o kakovosti in varnosti v zdravstvu.

Zvečer se je udeležila še svečane podelitve nazivov primarij, ki so jih letos prejeli Uršula Reš Muravec, Katarina Meštrovič Popovič, Andrej Strahovnik, Marko Cukjati in Rajko Vajd.

Ministrica je izrazila svojo hvaležnost in čestitala vsem prejemnikom in prejemnicam tega prestižnega naziva. Vsakemu od njih se je zahvalila za neprecenljiv doprinos pri gradnji slovenskega zdravstva. Podelitev naziva primarij je namreč rezultat dolgoletnega, uspešnega in nesebičnega zdravstveno-vzgojnega, organizacijskega ter strokovnega dela, ki sledi strogim predpisom Zakona o zdravstveni dejavnosti in Pravilnika o podeljevanju tega naziva.

Ministrica za zdravje je poudarila, kako pomembno je priznati izjemne dosežke in predanost strokovnjakov v našem zdravstvu, saj so ključni za kakovostno oskrbo naših državljanov. "Tako kot vi sem se tudi jaz zavezala, da našim državljankam in državljanom zagotovim najboljšo možno zdravstveno oskrbo. Slovenski zdravstveni sistem potrebuje spremembe, pri katerih moramo sodelovati vsi deležniki zdravstvenega sistema. Predvsem pa moramo pozabiti na razlike, moramo se poslušati in seveda biti tudi slišani," je povedala. Ta dogodek je bil priložnost, da se izrazita zahvala in priznanje vsem, ki so s svojim delom prispevali k izboljšanju zdravstvenega sistema v Sloveniji.