Skoči do osrednje vsebine

Sporazum o sodelovanju z Madžarskim uradom za intelektualno lastnino

10. oktobra 2023 je direktorica Urada Republike Slovenije za intelektualno lastnino mag. Karin Žvokelj s sodelavci na povabilo obiskala Madžarski urad za intelektualno lastnino.
Direktorja med podpisom sporazuma med madžarskim in slovenskim uradom za intelektualno lastnino

Direktorja med podpisom sporazuma med madžarskim in slovenskim uradom za intelektualno lastnino | Avtor: Madžarski urad za intelektualno lastnino

1 / 4

V pogovoru so bile izpostavljene naslednje teme: digitalizacija procesov v slovenskem uradu, priprava strategije o intelektualni lastnini v Sloveniji  in madžarska ureditev področja avtorskega prava s posebnim poudarkom na nadzoru kolektivnega upravljanja avtorske pravice.

Direktorica slovenskega urada in predsednik madžarskega urada Szabolcs Farkas sta podpisala Sporazum o sodelovanju med Madžarskim uradom za intelektualno lastnino in Uradom RS za intelektualno lastnino. Po sporazumu bo madžarski urad za slovenski urad naredil patentne poizvedbe o stanju tehnike s pisnim mnenjem o patentibilnosti izuma, in sicer v osmih tednih od prejema naročila slovenskega urada. Nadalje sporazum vključuje sodelovanje pri promociji intelektualne lastnine ter izmenjavo informacij in najboljših praks, vključno na področju digitalizacije, izmenjavo in usposabljanje osebja na področju skupnih interesov uradov ter druge dejavnosti in teme, ki so v interesu obeh uradov.

Vabimo vse zainteresirane prijavitelje nacionalnih prijav in druge, ki bi želeli pridobiti mnenje madžarskega urada glede novosti, inventivne ravni in industrijske uporabljivosti svojih izumov, da se obrnejo na nas.