Skoči do osrednje vsebine

Vabilo raziskovalcem k vpisu v bazo prijaviteljev na portalu wideraexperts.eu

V okviru projekta NCP WIDERA.NET+, v katerem sodelujemo nacionalne kontaktne točke iz držav širitve (tako imenovane widening države), je bil za namen priprave kvalitetnejših projektnih predlogov razvit portal wideraexperts.eu.

Portal wideraexperts.eu (v angleščini) je namenjen povezovanju strokovnjakov in strokovnjakinj s prijavitelji in prijaviteljicami iz tako imenovanih widening držav, ki pripravljajo projektne predloge v okviru Širitve udeležbe in krepitve evropskega raziskovalnega prostora (WIDERA), II. stebra in EIC Pathfinder programa Obzorje Evropa.

Naš cilj je slovenskim prijaviteljem in prijaviteljicam ponuditi predhodni pregled projektnih predlogov (angleško prescreening) in jim s pomočjo povratnih informacij, ki jih prejmejo od strokovnjakov in strokovnjakinj, pomagati pri pripravi kvalitetnejših projektnih predlogov.

Prijavitelji in prijaviteljice iz tako imenovanih widening držav lahko svoje projektne predloge predložijo v predhodno strokovno preverjanje preko portala, če so koordinatorji celotnega projekta ali samo določenega delovnega paketa. V želji po povečanju števila projektnih koordinatorjev iz Slovenije bodo pri predhodnem pregledu projektnih predlogov slednji imeli prednost pred koordinatorji delovnega paketa.

Kratka navodila za prijavitelje in prijaviteljice za registracijo v portal wideraexperts.eu.