Skoči do osrednje vsebine

Ministrica za zdravje uradno prevzela posle

Nova ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel se je ob predaji poslov zahvalila za priložnost in poudarila, da bo v času vodenja zdravstvenega resorja skušala delati najboljše, kar se da.
Premier v modri obleki čestita ministrici v rdeči majici in črnem suknjiču

Primopredaja poslov na Ministrstvu za zdravje | Avtor: Žan Kolman / Kabinet predsednika vlade

1 / 2

Na Ministrstvu za zdravje je danes predsednik vlade dr. Robert Golob, ki je bil zadnje tri mesece v funkciji ministra za zdravje, uradno predal posle dr. Valentini Prevolnik Rupel. Ob primopredaji je predsednik vlade dejal: »Prepričan sem, da predajam posle v dobre roke. Veselim se nadaljnjega sodelovanja in verjamem, da bomo tudi z novimi pristopi, majhnimi in konkretnimi koraki, imeli pacienti in vsi prebivalke in prebivalci Slovenije od nove ekipe takojšnje in konkretne koristi.«

Ministrica za zdravje, ki jo je v petek na izredni seji potrdil Državni zbor, se je predsedniku vlade še enkrat zahvalila za priložnost in za zaupanje ter predstavila nove sodelavce, ki jo bodo spremljali na Ministrstvu za zdravje. Ekipo ministrice bodo sestavljali trije državni sekretarji, poleg dosedanjega državnega sekretarja Marjana Pintarja bosta to še specialistka družinske medicine iz Zdravstvenega doma Ljubljana Eva Vodnik in Denis Kordež, ki je bil do sedaj namestnik in pomočnik direktorja Zdravstvenega doma Litija.