Skoči do osrednje vsebine

Koncert slovenskega organista Daliborja Miklavčiča v Pragi

V petek, 13.10.2023, je v okviru 10. Glasbenega festivala Sv. Ljudmile v Pragi na Chvalech (Praga 20) v okviru zaključnega koncerta gostoval mednarodni priznani in večkrat nagrajeni slovenski organist in skladatelj Dalibor Miklavčič.

Nastopil je s češkima trobentačema Jiříjem Bachtíkom in Pavlom Hromádlo in navdušil z odlično izvedbo programa, v katerega je med drugim vključil dela slovenskega skladatelja Janeza Krstnika Dolarja in lastno improvizacijo starih čeških in slovenskih pesmi. Organist Miklavčič je nastopil na orglah slovenskega izdelovalca Škrabl. Orgle so v cerkvi Sv. Ljudmile postavili pred 14 leti.

Festival je organizirala Rimskokatoliška župnija na Chvalech v sodelovanju s Chvalskim dvorcem ter ob podpori Prage 20 in veleposlaništva. Obiskovalce je pozdravil podžupan Prage 20 Richard Stára. 


V imenu veleposlaništva RS v Pragi so se koncerta udeležili veleposlanica Tanja Strniša s soprogom in namestnica veleposlanice Nika Rotar. Koncerta so se udeležili tudi predstavniki diplomatskega zbora v Pragi.