Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev odziva mednarodne pomoči ob avgustovskih poplavah tujim veleposlaništvom

V Izobraževalnem centru na Igu smo včeraj, 11. oktobra, predstavnikom veleposlaništev držav, ki so se odzvale našemu zaprosilu za pomoč med avgustovskimi poplavami, predstavili potek sprejema te pomoči, hkrati pa se jim tudi zahvalili za vso podporo, ki so nam jo nudili.

V pozdravnem nagovoru se je generalni direktor Leon Behin zahvalil predstavnikom Ministrstva za zunanje in evropske zadeve in predstavnikom tujim veleposlaništvom v Sloveniji za pomoč, pripravljenost, sočutje in učinkovit odziv med avgustovskimi poplavami. "Podpora vaših držav Republiki Sloveniji ob teh katastrofalnih poplavah je pomembno prispevala k omilitvi razmer in neposredno izboljšala življenjske razmere prizadetih v več delih naše države."

V nadaljevanju dneva je Lucija Jereb, vodja Sektorja za evropske in mednarodne zadeve na upravi, predstavila pregled avgustovskih poplav v Sloveniji in mednarodno pomoč, predstavniki Ministrstva za zunanje in evropske zadeve pa so predstavili vlogo ministrstva znotraj sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, tokrat na primeru nedavnih poplav v avgustu.

Od leve proti desni: predstavniki ministrstva in uprave, predstavniki veleposlaništev, v ozadju so izobešene zastave.

Skupinska fotografija udeležencev dogodka. | Avtor: Neja Pavlica

1 / 3