Skoči do osrednje vsebine

Donacija Izraela prinesla deset prenosnih aparatov za čiščenje vode

Danes smo v Državnem logističnem centru Roje sprejeli donacijo 10 prenosnih aparatov za čiščenje vode s strani države Izrael. Donacijo je generalnemu direktorju Leonu Behinu uradno predal Herzel Edri, konzul in vodja administracije iz nerezidenčnega veleposlaništva Izraela, ki ima sedež na Dunaju.

Donacija je v Slovenijo prispela kot mednarodna pomoč ob spopadanju s posledicami avgustovskih poplav, ki so prizadele številne prebivalce po državi. Na dogodku je generalni direktor Leon Behin, v imenu Slovenije izrazil iskreno zahvalo za to velikodušno donacijo in poudaril, da je medsebojna pomoč v tem pomenu nujno potrebna za spopadanje z naravnimi in drugimi nesrečami v bodoče.

Konzul Herzel Edri je predstavil delovanje aparatov in izrazil prepričanje, da bodo služili namenu, ko bodo ti potrebni. Gre za izdelke podjetja NUFilter Technology, ki so zanesljivi, cenovno dostopni in ne zahtevajo električnega napajanja. Donacija bo zagotovo olajšala dostop prebivalcem do čiste vode v času, ko je to še kako pomembno.