Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Pintar slavnostno odprl izgradnjo izolacijskega bloka v Zdravstvenem domu Bohinj

Občina Bohinj je februarja 2022 na javnem razpisu Ministrstva za zdravje za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvenega varstva za leti 2022 in 2023 pridobila sredstva za rekonstrukcijo in dozidavo zdravstvenega doma v Bohinjski Bistrici. Slavnostnega odprtja dograjenih in prenovljenih prostorov se je udeležil državni sekretar Marjan Pintar.
Moški v poslovni obleki stoji za govorniškim pultom pred stavbo, na kateri je napis Dežurna služba

Pozdravni nagovor državnega sekretarja Marjana Pintarja na odprrju novega izolacijskega bloka Zdravstvenega doma Bohinj | Avtor: Gorazd Kavčič

1 / 3

Ministrstvo za zdravje je Občini Bohinj sofinanciralo investicijo v izgradnjo urgentno izolacijskega bloka v znesku 161.539,20 EUR, s čimer je Zdravstveni dom Bohinj pridobil dodatne prostore za varno izvajanje izolirane obravnave okuženih pacientov zdravstvenih programov splošne in družinske medicine.

Za namen ureditve izolacijskega bloka za potrebe splošne in družinske medicine so se z rekonstrukcijo tehnično preuredile garaže ter z dozidavo izvedla povezava z obstoječim objektom zdravstvenega doma. Na novo urejenih površinah v obsegu 112,18 m²  (45,51 m² rekonstrukcija in 66,67 m² dozidava) je v pritlični etaži urejen urgentno izolacijski blok, ki je v celoti namenjen zdravstveni oz. ambulantni dejavnosti splošne in družinske medicine, ki obsega čakalnico, sestrsko sobo, ordinacijo, prevezovalnico, sobo za dežurno osebje, sanitarije za obiskovalce, prostor za komunalne in infektivne odpadke in spremljajoče povezovalne prostore z obstoječim objektom zdravstvenega doma.

Uporabno dovoljenje za prizidek je Zdravstveni dom Bohinj dobil konec avgusta, danes pa so prostore še uradno odprli. Dogodka se je udeležil tudi državni sekretar na Ministrstvu za zdravje Marjan Pintar, ki je skupaj z županom Občine Bohinj Jožem Sodjo, direktorjem Osnovnega zdravstva Gorenjske Matjažem Žuro in direktorjem enote Zdravstveni dom Bled-Bohinj Leopoldom Zonikom, slavnostno prerezal trak in uradno odprl nove prostore urgentno-izolacijskega bloka.

Državni sekretar Marjan Pintar je v svojem nagovoru ob odprtju vsem zbranim dejal, da je primarno zdravstvo, katerega del so zdravstveni domovi, tisti del zdravstva, ki odpira vrata v zdravstveni sistem in kjer se začenja vsako zdravljenje. Zato je ta del zdravstva pomemben za vse – tako uporabnike, paciente, kot zaposlene ter sklenil: »Pomembno je, da imajo vsi tisti, ki pri tem sodelujejo, čim boljše pogoje za svoje delo.« Zaposlenim zdravstvenega doma je zaželel uspešno in učinkovito delo ter dobro počutje v novih prostorih.

Investicija je za Bohinj in njegove prebivalce izjemnega pomena, zlasti ob upoštevanju izzivov, ki jih prinaša oddaljenost tega kraja in njegov turistični značaj.