Skoči do osrednje vsebine

Uradni obisk predsednika Nacionalnega sveta Švicarske konfederacije

Na povabilo predsednice Državnega zbora Republike Slovenije mag. Urške Klakočar Zupančič je od ponedeljka, 9. oktobra, do srede, 11. oktobra 2023, na uradnem obisku predsednik Nacionalnega sveta Švicarske konfederacije gospod Martin Candinas z delegacijo.
predsednik se v navzočnosti mag. Klakočar Zupančič vpisuje v knjigo gostov

Vpis predsednika Nacionalnega sveta Švicarske konfederacije gospoda Martina Candinasa v knjigo gostov državnega zbora | Avtor: Matija Sušnik, vir: Državni zbor RS.

V ponedeljek je predsednika Nacionalnega sveta Švicarske konfederacije najprej sprejela gostiteljica, predsednica Državnega zbora Republike Slovenije mag. Urška Klakočar Zupančič. Pred pogovorom je v preddverju velike dvorane državnega zbora potekal vpis predsednika Nacionalnega sveta Švicarske konfederacije v Zlato knjigo gostov in uradni fototermin. Na pogovorih je sodelovala tudi predsednica Skupine prijateljstva s Švicarsko konfederacijo gospa Andreja Rajbenšu.

Obisk se je nadaljeval v Predsedniški palači, kjer je predsednika Nacionalnega sveta Švicarske konfederacije sprejela predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar. Sledil je sprejem na Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve, kjer je potekalo srečanje s podpredsednico vlade in ministrico za zunanje ter evropske zadeve Republike Slovenije gospo Tanjo Fajon. V parlamentu sta potekali še srečanji s člani Odbora za zunanjo politiko in Odbora za zadeve Evropske unije ter ločeno s člani Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor.

V torek, 10. oktobra 2023, bo delegacija Švicarske konfederacije obiskala Luko Koper in si ogledala tudi gradbišče drugega tira Divača – Koper. V sredo bo potekalo srečanje s predsednikom Državnega sveta gospodom Markom Lotričem, predsednika Nacionalnega sveta Švicarske konfederacije pa bo sprejel tudi predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob.