Skoči do osrednje vsebine

Na železniški postaji Zagorje že v uporabi nov nadhod

Danes je bil na železniški postaji Zagorje predan v uporabo nov nadhod, ki je umeščen med načrtovanim novim parkiriščem in postajnim poslopjem, kar omogoča potnikom najhitrejšo in varno pot do posameznega perona.

Gradnja 28 metrov dolgega in 3,40 metra širokega nadhoda se je začela v mesecu marcu 2023. Nadhod obsega stopnišča, dvigala in zavetišče za čakajoče potnike. Nosilna jeklena konstrukcija nadhoda je zastekljena z varnostnim steklom. Trenutno v nadhodu potekajo še zaključna obrtniška dela ter montaža jeklene konstrukcije v dvigalnih jaških. Dvigala bodo v funkciji predvidoma do konca meseca oktobra 2023.

Na železniški postaji so trenutno v teku dela v postajnem objektu, kjer poteka obnova čakalnice, gradnja novih javnih sanitarij ter obnovitvena dela v skladišču. Na celotnem območju postaje je v teku tudi nadgradnja tirne infrastrukture in vozne mreže. Prav tako poteka gradnja perona št. 1 z nadstrešnicami, ki bo v neposredni povezavi z nadhodom, kar bo zagotavljalo varnost in zaščito potnikov pred vremenskimi vplivi. V teku je tudi gradnja novega parkirišča s 70 parkirnimi mesti za osebna vozila in 4 parkirnimi mesti za gibalno ovirane osebe. Na parkirišču bo urejeno tudi novo avtobusno postajališče z nadstrešnico za potnike.

Dela na železniški postaji bodo predvidoma zaključena do konca letošnjega leta. Projekt je sofinanciran z evropskimi sredstvi iz Instrumenta za povezovanje Evrope.

Na spletnem portalu Krajšamo razdalje je na voljo več  informacij o projektu nadgradnje železniške postaje Zagorje.

Nov nadhod na železniški postaji Zagorje

Nov nadhod na železniški postaji Zagorje | Avtor: Direkcija za infrastrukturo

1 / 3