Skoči do osrednje vsebine

Uradni obisk predsednice državnega zbora v Gruziji

Predsednica Državnega zbora Republike Slovenije mag. Urška Klakočar Zupančič je bila na povabilo predsednika Parlamenta Gruzije gospoda Shalve Papuashvilija 2. in 3. oktobra 2023 na uradnem obisku v Gruziji.
rokovanje obeh predsednikov pred zastavami

Uradni obisk predsednice Državnega zbora RS v Gruziji | Avtor: Parlament Gruzije; vir: Državni zbor RS.

V delegaciji predsednice Državnega zbora sta bila še poslanca in člana Skupine prijateljstva z Gruzijo, mag. Matej Tonin in gospod Aleksander Prosen Kralj ter generalna sekretarka Državnega zbora gospa Uršula Zore Tavčar.

Predsednico državnega zbora mag. Urško Klakočar Zupančič z delegacijo je v ponedeljek v Tbilisiju najprej sprejel gostitelj, predsednik parlamenta Gruzije gospod Shalva Papuashvili. Po pogovoru med delegacijama sta predsednika parlamentov podala izjavi za javnost, predsednica državnega zbora pa se je ob tej priložnosti vpisala tudi v knjigo gostov parlamenta.

Predsednica državnega zbora z delegacijo se je v okviru uradnega obiska ločeno srečala še s predsednikom Vlade Gruzije gospodom Iraklijem Garibashvilijem in z vodstvom Nadzorne misije EU v Gruziji. Predsednica Državnega zbora Republike Slovenije je v okviru uradnega obiska položila tudi venec pred Spomenik padlim junakom vojne za neodvisnost in ozemeljsko celovitost Gruzije.