Skoči do osrednje vsebine

Študijski obisk delegacije iz Republike Severne Makedonije

Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije je med 2. in 3. oktobrom 2023 gostilo delegacijo Ministrstva za zdravje Republike Severne Makedonije, ki je bila v Sloveniji na študijskem obisku.

Namen obiska je bila seznanitev  s potekom digitalizacije na področju zdravstva v Republiki Sloveniji. Delegacija, katero je vodil vodja delovne skupine Telemedicina na Ministrstvu za zdravje Republike Severne Makedonije, prof. dr. Kadri Hadzihamza in katero so poleg predstavnikov Ministrstva za zdravje tvorili tudi predstavniki Zavoda za zdravstveno zavarovanje in univerzitetnih klinik, se je sestala s predstavniki Ministrstva za zdravje, Ministrstva za digitalno preobrazbo in Ministrstva za solidarno prihodnost. Obiskali pa so tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Zdravstveni dom Jesenice ter Splošno bolnišnico Jesenice.

Na Ministrstvu za zdravje je bila delegacija Ministrstva za zdravje iz Republike Severne Makedonije seznanjena s slovenskim zdravstvenim sistemom, strategijo eZdravje, predvidenimi spremembami na področju digitalizacije v zdravstvu ter s projektom telezdravje in telemedicina.

Obisk, ki je ob sodelovanju številnih slovenskih strokovnjakov potekal v konstruktivni atmosferi, predstavlja dodatno krepitev strokovnega sodelovanja Republike Slovenije z regijo Zahodnega Balkana na področju zdravstva in medicine.