Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za pravosodje sodelovalo na Festivalu za tretje življenjsko obdobje

V Cankarjevem domu se je zaključil Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), na katerem je sodelovalo tudi Ministrstvo za pravosodje. Predstavniki ministrstva so obiskovalcem predstavili pravice in postopke pred sodišči ter razdelili in zbrali veliko lepih misli.

Festival F3ŽO – Festival za tretje življenjsko obdobje, največja tovrstna prireditev za starejše v Evropi, je posvečen aktivnemu staranju in izboljšanju kakovosti življenja starejših. Je tudi priložnost, da se pravosodje predstavi na prijazen način, zato so predstavniki ministrstva obiskovalcem festivala predstavili pravice in postopke pred sodišči ter odgovorili na mnoga konkretna vprašanja. Med obiskovalce so razdelili številne lepe misli, pri čemer so tudi obiskovalci sami lahko zapisali svoje modrosti.

Festival je namenjen tudi uresničevanju solidarnosti med generacijami, zato ves program poteka pod geslom »Vsi smo ena generacija«. Na stojnici ministrstva za pravosodje smo prav zato razstavili nekaj risb otrok iz projekta društva Eksena, z naslovom »Mednarodni dan strpnosti – Lepa beseda lepo mesto najde«, pri katerem sodeluje tudi pravosodno ministrstvo. S spodbujanjem strpnosti in strpne, prijazne komunikacije krepimo tudi sožitje med generacijami.

Skorajšnji mednarodni dan starejših, ki ga obeležujemo 1. oktobra, pa je nedvomno priložnost, da ponovno razmislimo, ali je odnos do starejših v današnji starajoči se družbi res ustrezen. Na Ministrstvu za pravosodje bomo tudi temu izzivu namenili posebno pozornost.