Skoči do osrednje vsebine

Minister Jevšek v okviru vladnega obiska na Koroškem obiskal Radlje ob Dravi in Ravne na Koroškem

V okviru vladnega obiska na Koroškem je minister dr. Aleksander Jevšek najprej obiskal Radlje ob Dravi, kjer se je sestal s tamkajšnjim županom Alanom Bukovnikom in direktorico Regionalne razvojne agencije za Koroško, RRA Koroška Karmen Sonjak. Pogovarjali so se predvsem o sanaciji škode po poplavah, pa tudi o priložnostih, ki jih ponuja program evropske kohezijske politike za obdobje 2021-2027.

Možnosti za nadaljnji razvoj koroškega gospodarstva je bila tudi tema srečanja s podjetniki in inovatorji, ki so svojo poslovno pot začeli v Mrežnem podjetniškem inkubatorju na Ravnah na Koroškem.

Po besedah direktorice RRA Koroška, Karmen Sonjak, Mrežni podjetniški inkubator Koroška deluje v štirih občinah - Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Radlje ob Dravi in Dravograd in je skoraj v celoti zaseden. Ponuja približno 3500 kvadratnih metrov pisarniških in proizvodnih prostorov, v katerih deluje 37 podjetij z 99 zaposlenimi.

»Veseli me, da so prostori inkubatorja polno zasedeni in da mlada, zagonska podjetja tukaj dobro uspevajo. Pomembno je, da ostanejo v regiji tudi potem, ko zrastejo in tako zagotovijo nova delovna  mesta ter pomembno prispevajo k razvoju regije,« je poudaril minister Jevšek.

Srečanja s podjetniki, ki so predstavili svoje delo, sta se poleg ministra Jevška udeležila tudi državni sekretar Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, Matevž Frangež, ter koroški poslanec in vodja poslanske skupine Socialnih demokratov, Jani Prednik.

Dopoldanskim dogodkom sledita v Slovenj Gradcu posvet vladnih predstavnikov z župani, predstavniki gospodarstva in drugimi nosilci razvoja v regiji, ki so jih prizadele poplave in plazovi ter seja Vlade Republike Slovenije.