Skoči do osrednje vsebine

Pomembna donacija modularne opeke in prihajajoča dostava sena za prizadete v poplavah

V zadnjih treh dneh je bil iz logističnega centra v Sežani izveden izjemno pomemben logistični podvig, ki je prinesel olajšanje prizadetim v poplavah. Skupaj z donatorjem Luko Koper, Slovensko vojsko in Civilno zaščito Notranjske smo uspešno prepeljali 250 palet modularne opeke na območje, ki ga so ga prizadele poplave.

Po poročanju poveljnika civilne zaščite za Notranjsko regijo Sandija Curka, so v zadnjih treh dneh iz logističnega centra v Sežani, ob pomoči Slovenske vojske, prepeljali 250 palet modularne opeke. Preko aplikacije poplave 2023 je donator Luka Koper omogočil 250 palet opeke kot pomoč prizadetim v poplavah. Ob aktivnosti civilne zaščite, Slovenske vojske in velike logistične podpore Luke Koper, so danes donacijo prepeljali in izročili predstavnikom Občine Prevalje.

Naslednji teden bodo s pomočjo donatorjev kmetov s področja Primorske in Notranjske pripeljali na prizadeto področje še 150 bal sena. Kmetje s prizadetega območja imajo pri oskrbi rejne živine težave, zato so se v Štabu civilne zaščite za Notranjsko odločili, da v sodelovanju s kmeti zagotovijo krmo. 74 bal bo pripeljala Slovenska vojska, za vse ostalo so zagotovili prevoze donatorjev s pomočjo gospodarstev.